EXCLUSIV  Atac informatic ANAF. Marea dezinformare cu virusul WannaCry

Atacul cibernetic care a afectat zeci de țări și mii de instituții publice din întreaga lume a produs în România doar fake news. Ca și în cazul Balena Albastră, mass media a amplificat un fenomen marginal, sau a prezentat drept real unul inexistent. Ca exemplu concret de instituție publică afectată de hackeri a fost dat ANAF, presa susținând că și serverele Vămii ar fi fost blocate.

În realitate, așa zisa informație privind pătrunderea virusului WannaCry în serverele ANAF a fost lansată de un lider sindical, aflat în conflict cu conducerea Ministerului Finanțelor.

Surse autorizate din serviciile speciale au declarat pentru DCNews că niciun calculator al unei instituții publice din România nu a fost afectat de atac. Sâmbătă și duminică mii de angajați din sistemul public și serviciile speciale au fost mobilizați pentru a pune ”patch”-uri de securitate informatică pe calculatoarele posibil a fi atacate, prevenind orice risc. O serie de calculatoare au fost oprite și în cursul zilei de luni, pentru a instala programe de prevenire a unuor atacuri. Autoritatea Națională de Securitate Cibernetică va confirma public, în următoarele ore, că în România atacurile au fost blocate și nu s-a înregistrat niciun caz de afectare a unui calculator sau rețea de calculatoare în instituțiile publice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel