Vreme extremă cu ploi, vijelii și grindină la nivelul întregii țări

Meteorologii mențin avertizarea de vreme instabilă în următoarele zile, cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

MARȚI

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele normale pentru această dată. Temporar înnorările vor fi accentuate în majoritatea regiunilor, unde vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și character torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși, pe arii restrânse 15...20 l/mp și izolat 25...30 l/mp. La munte, la altitudini mai mari de 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 21 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în general instabilă și se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această dată. Temporar înnorările vor fi accentuate, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara, vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și posibil vijelii. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă va fi de 8...10 grade.

MIERCURI

Vremea va fi în continuare în general instabilă, iar valorile termice se vor situa sub cele normale specific perioadei. Temporar înnorările vor fi accentuate, iar în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate, pe arii restrânse 15...20 l/mp și izolat peste 25...30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 4 și 12 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și posibil vijelii.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 9...10 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel