Vlad Voiculescu anunță că va plăti medicii de familie care vor înscrie pacienții pentru vaccinarea anti-COVID. Cât vor primi în plus pe oră cei care vaccinează

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat cu cât vor fi plătiți pe oră medicii care vaccinează anti-COVID, pe lângă salariu și alte stimulente financiare, dar și toți cei care participă la acest proces de vaccinare. În plus, va exista o ”sumă de succes” pentru medicii de familie care-și conving pacienții să se vaccineze împotriva noului coronavirus. 

Proiectul care prevede plata pentru personalul care va participa la vaccinare va fi aprobat în următoarea ședință de Guvern. Este vorba despre o OUG care a fost deja în primă lectură în ședința de Guvern, după cum a spus ministrul Sănătății la Digi24. ”Va fi adoptată în următoarea ședință de Guvern” a dat asigurări Vlad Voiculescu. 

Răsplată financiară pentru cei care participă la vaccinare

El a precizat că a identificat mai multe probleme, una fiind a personalului vaccinator, adică cine face efectiv vaccinul. ”Trebuie să ne asigurăm că acele persoane sunt plătite și sunt motivate să facă asta pentru întregul program.” a spus Vlad Voiculescu. Întrebat dacă este o problemă acum, dacă este personal care nu vrea să participe la vaccinare, el a răspuns: ”Este cea mai mare provocare a României, cea mai mare campanie de vaccinare.” recunoscând că ”a fost semnalat din mai multe locuri din țară că ar putea să fie greu să fie găsit atât personal ca să asigure un orar atât de dens”. 

”Sumele propuse în OUG sunt de 100 de lei pentru medici, 50 de lei pentru asistent, 25 de lei pentru registrator. Sume pe oră, brute” a spus ministrul Sănătății. 

Recompensă financiară pentru medicii de familie care înscriu pacienții pentru vaccinare. ”Va exista o sumă pentru succes”

Vlad Voiculescu a vorbit și despre medicii de familie, ”pilon esențial”: ”Ne bazăm pe medicii de familie să informeze pacienții de pe lista fiecăruia, să-i înscrie în platforma de programare și să monitorizeze orice alte nevoi”. Întrebat dacă și ei vor primi recompensă financiară pentru participarea la campanie, Vlad Voiculescu a răspuns: ”Sigur”. ”Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinare” a continuat ministrul. Întrebat dacă înscrierea unui pacient va însemna o sumă pentru medic, el a răspuns: ”Nu numai înscrierea, ci și vaccinarea pacientului și monitorizarea acestuia”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel