Administrarea vitaminei C, după infectarea cu coronavirus. Dr Andreea Moldovan: Poate fi luată!

Dr. Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, a demontat miturile care circulă, zilele acestea, pe internet, privitor la administrarea vitaminei C care ar putea agrava simptomele infectării cu coronavirus.

"Vitamina C este una dintre puţinele substanțe disponibile care - s-a dovedit în cadrul unor studii de specialitate - ar avea un rol în creşterea imunităţii. Însă eu merg pe creşterea din timp a imunităţii şi nu doar în situaţiile de criză, printr-un regim de viaţă echilibrat, prin odihnă corespunzătoare, printr-o alimentație sănătoasă, prin sport, prin evitarea stresului. Cred că este mult mai important să aplicăm aceste metode zi de zi, decât să ne apucăm să luăm cantităţi enorme de vitamina C.

Nu este o bază ştiinţifică a neadministrării vitaminei C în infecţiile cu COVID, nu potenţează evoluţia nefavorabilă a infecţiei şi nu potenţează efectele virusului respectiv. Aşadar, ea poate fi luată, însă nu ar trebui să îi punem atât de multă eficacitate şi efecte bune pe cât se vehiculează",  a explicat dr. Andreea Moldovan, pe canalul de YouTube "EM360 cu Adi Maniutiu".

Vezi și: Imunizarea socială în masă. Dr. Andreea Moldova: Îţi expui populaţia la o infecţie! Efect de turmă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel