Virusolog, despre COVID-19: Purtarea mănușilor este o măsură excesivă. Cum ar trebui să ne protejăm

Un specialist în boli infecțioase susține că mănușile nu ne protejează împotriva Covid-19.

Purtarea mănușilor devine o măsură ineficientă pentru combaterea răspândirii coronavirusului, deoarece mulți le folosesc în mod incorect, susține Vladimir Chulanov, specialist în boli infecțioase al Ministerului Sănătății din Rusia, transmite Interfax

"Principala cale de transmitere a virusului (90%) este aeriană și doar 10% este calea de contact, adică atunci când atingem o suprafață, iar virusul rămâne pe mâinile noastre, noi atingând ulterior ochii și gura. Acești 10% nu joacă un rol semnificativ. Din punctul meu de vedere, o modalitate mai eficientă de a combate transmiterea virusului prin contact este dezinfectarea mâinilor atunci când se intră sau se iese din transportul public. Purtarea mănușilor este o măsură excesivă.", a declarat Chulanov.

Potrivit acestuia, mănușile pot reprezenta un risc în plus de infectare.

"Mulți le scot și le bagă în buzunar pentru a le folosi din nou. Acest lucru creează riscuri suplimentare de infecție. Mănușile ar fi o măsură eficientă doar dacă ar fi folosite corect. Este important ca atunci când le scoatem să nu ne atingem fața sau alte suprafețe, să le aruncăm în containere speciale de gunoi, după care să ne dezinfectăm mâinile. Nu toată lumea face acest lucru, iar asta nu îi salvează cu nimic. La fel e și cu măștile din pânză care sunt refolosite și atinse des înainte de a fi dezinfectate. ", a subliniat specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel