Dăncilă: Suntem în luptă cu Iohannis. Nu fac jocul adversarului politic, ci îmi întăresc partidul

Viorica Dancila
Viorica Dancila

În cadrul unei declarații de presă, făcută după CExN, premierul Viorica Dăncilă a dezmințit anumite zvonuri apărute în spațiul public cu privire la schimbarea anumitor miniștri și a precizat că ”nu face jocul adversarului politic”, referindu-se aici la președintele Klaus Iohannis. 

”Am văzut în spațiul public că a apărut această informație a unor binevoitori că am luat aceste decizii de schimbare la MAI și MAE ca urmare a solicitării președintelui Iohannis. Dacă era să procedez după această gândire veneam de fiecare dată cu miniștri care erau acceptați de domnul Iohannis, repede, nu mai aveam atâtea blocaje de fiecare dată la Guvern atunci când am venit cu o propunere de ministru.

Dacă făceam asta, nu aveam de fiecare dată o nevoie de a modifica acei candidați pentru un anumit portofoliu. Deci, menționez, subliniez: Nu am luat această decizie pentru că așa vrea președintele Iohannis. Am luat această decizie pentru că așa cred eu că acest Guvern va avea mai multă credibilitate și mai multă încredere. Și acolo unde cred că lucrurile pot merge mai bine voi face modificări pe viitor.

În ”lupta” pentru alegerile prezidențiale

Noi suntem în luptă cu președintele Iohannis pentru prezidențiale. Deci dacă îmi asum ca președinte al partidului să obțin un anumit rezultat în alegerile prezidențiale, cu siguranță nu trebuie să fac jocul adversarului politic în această campanie ci trebuie să îmi întăresc partidul, Guvernul și poziția în coaliția de guvernare. Aceste lucruri care au apărut în spațiul public nu sunt adevărate și nu sunt pliate pe realitate”, a precizat premierul Viorica Dăncilă în cadrul unei declarații de presă. 

Vezi și: Demisie Carmen Dan. Viorica Dăncilă: De ce a decis schimbarea sa în Guvern. Ce spune despre presiunea străzii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel