Viorica Dăncilă: De ce a decis schimbarea lui Carmen Dan din Guvern. ”Acest lucru nu mi-l va dicta strada”

Premierul Viorica Dăncilă a explicat motivul pentru care a decis schimbarea ministrului de Interne, Carmen Dan. 

Carmen Dan a spus că e o decizie politică și că premierul Viorica Dăncilă nu i-a reproșat nimic, subliniind că a fost și presiunea străzii, care a venit după un an. Întrebată dacă a cedat PSD în fața lui Klaus Iohannis, Carmen Dan a răspuns: ”Se pare că da”. 

Viorica Dăncilă a explicat, luni, 15 iulie 2019, că ”ministrul știe foarte bine” de ce s-a decis schimbarea sa. ”Argumentele mele sunt legate de percepția publică a acestui minister și vreau să dau mai multă credibilitate acestui minister și pentru că eu cred că aici trebuie să avem o schimbare pentru a lucra mult mai bine în acest minister.” a spus Viorica Dăncilă.

Carmen Dan, schimbată din motive de percepție publică

În continuare, premierul a explicat: ”Nu vreau să fac trimitere la un anumit eveniment pentru că se va interpreta. Am spus că percepția publică cu privire la Ministerul de Interne-  și am văzut că și la ALDE legată de MAE-  nu este una foarte bună în acest moment. Pentru mine, ca prim-ministru, este important ca percepția legată de fiecare ministru în parte să fie una pozitivă. Acest lucru nu mi-l va dicta strada, fiecare are dreptul să protesteze, sunt dispusă să ascult nemulțumirile celor care protestează în stradă, nu mi-l va dicta strada, dar eu cred, că-n calitate de premier, trebuie să aduc în Guvern oameni cu un grad de credibilitate mai mare, cu experiență, care vor aduce plus-valoare Guvernului”.

”S-au acumulat mai multe lucruri. Percepția publică nu este cea pe care ne-o dorim. Nu este neapărat legată schimbarea de ceea ce s-a întâmplat în 10 august. Sunt mai multe lucruri și vrem să îmbunătățim percepția publică” a afirmat Viorica Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel