Viorica Dăncilă, discurs în plenul Parlamentului European: ”Vă rog să nu plecați cu o idee preconcepută”

"Viorica Dăncilă, discurs în plenul Parlamentului European: ”Vă rog să nu plecați cu o idee preconcepută”"
"Viorica Dăncilă, discurs în plenul Parlamentului European: ”Vă rog să nu plecați cu o idee preconcepută”"

Premierul Viorica Dăncilă a avut un discurs în plenul Parlamentului European, în care a răspuns întrebărilor venite din partea foștilor săi colegi din forumul european.

”Am ascultat cu foarte mare atenție discursurile foștilor colegi din Parlamentul European. Sincer să fiu, mă așteptam la propuneri, mă așteptam la soluții, la o abordare pozitivă astfel încât toți cetățenii europeni care astăzi privesc către noi să vadă în luările de poziții răspunsuri la problemele care îi preocupă, la răspunsuri la problemele existente pentru diferite categorii sociale pentru diferite regiuni și pentru diferite țări. Așa cum am spus într-o luare de cuvânt anterioară, nu am venit să dau socoteală pentru anumite lucruri. Am venit aici în Parlamentul European ca prim ministru al unei țări care deține președinția Parlamentului European, ca prim ministru al României, ca să găsim împreună soluții care să facă o Uniune Europeană puternică și care să fie mult mai apropiată de cetățenii staelor membre”, și-a încept discursul premierul Viorica Dăncilă.

Să nu plecați cu o idee preconcepută

”Am să dau câteva răspunsuri la câteva din problemele ridicate. Domnule Stolojan, miniștrii mei au experiență. Au asigurat președinția din umbră și au luat legătura atât cu președinții comisiilor din PE dar și cu comisarii de linie, referitor la fiecare domeniu în parte. Vă rog să nu plecați cu o idee preconcepută, că miniștrii din cabinet nu gestionează dosarele sau nu vor fi în stare să găsească răspunsuri pozitive problemelor pe care le au de rezolvat. Din partea dumneavăastră, ca și român, mă așteptam să aveți încredere în miniștrii României și în capacitatea României.” 

Despre amnistie

”Domnule Hopmann, Guvernul trebuie să combată corupția. Amnistia, am spus de nenumărate ori: nu am niciun act pe masa Guvernului referitor la acest lucru. Nu vrem să apărăm pe nimeni, vrem doar să protejăm cetățenii a căror drepturi au fost încalcate. Cei care țipă acum tare că luptă împotriva corupției, că vor să lupte pentru statul de drept, mulți dintre ei vor să ascundă ceea ce s-a întâmplat în România, și care de fapt au fost parte a acestui sistem care a dus la încălcarea drepturilor omului!”.

Nicio decizie împotriva Justiției

”Domnule Marinescu, poziția dumneavoastră împotriva Guvernului României este nejustificată. Ați spus că au fost atacuri ale Guvernului PSD-ALDE împotriva Justiției. Eu nu-mi amintesc, și nimeni, niciun român, nu poate să spună că Guvernul României a luat vreo decizie împotriva justiției. Toate legile referitoare la justiție au fost votate în Parlamentul Romîniei, iar Parlamentul României este expresia votului cetățenilor români. Ați vorbit de fonduri europene. Cred că v-ați referit la Guvernul tehnocrat, pentru că noi, în timpul guvernării noastre, într-un an de zile, am recuperat, avem 26% absorbție fonduri europene, fără a mai pune la socoteală agricultura, fațăde 27% cât este media europeană. Eu cred că faptul că acest Guvern este de partea românilor este dovedit de măsurile pe care le luăm și nu de cei care au votat, aici, în Parlamentul European, împotriva propriei țări.” a explicat Viorica Dăncilă, marți, în plenul Parlamentului European.

Citește și:

Dăncilă răspunde acuzelor din PE: Ce spuneți despre protestele din Franța?

România, avertisment GRAV în PE. Articolul 7, invocat pentru prima dată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel