Dăncilă răspunde acuzelor din PE: Ce spuneți despre protestele din Franța?

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a decis să răspundă acuzațiilor la adresa Guvernului României, în Parlamentul European.

''M-am gândit mult dacă merită să dau răspuns ultimelor acuze, dar eu cred că trebuie ca cetățenii să facă diferența între o atitudine ostilă și o atitudine deschisă. Domnule Preda, Guvernul României și prim-ministrul României nu critică Parlamentul European și Comisia Europeană. Eu am fost europarlamentar și întotdeauna am susținut atitudinea proeuropeană. După 9 ani în PE, în care nu am făcut scandal ca dumneavoastră, în care am făcut front comun cu toate soluțiile pozitive pentru instituțiile europene, nu pot să mă poziționez împotriva acestor insitutiții.

Am criticat rezoluția pentru că am crezut și cred că trebuie să avem această unitate de măsură. Ați vorbit despre protestele din România din 10 august. Ce spuneți despre protestele din Franța? Ce atitudine aveți dumneavoastră? Eu nu am să mă refer la acest lucru pentru că Franța își ia propriile decizii, dar Franța și niciun alt europarlamentar din Franța nu a venit să critice propria țară aici în Parlamentul European. Eu cred că trebuie să avem încredere în instituțiile europene și cred că atitudinea noastră contează pentru cetățenii care ne privesc de acasă., a declarat Viorica Dăncilă în Parlamentul European.

Vezi și: Grapini a răbufnit în PE, la prezentarea programului Președinției Române

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel