Vindecări de COVID-19. Secretul dr. Musta: Trebuie să știm când este momentul

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat pe larg ce anume l-a ajutat să obțină cea mai mare rată de vindecare de COVID-19, la spitalul de pe Bega.

Dr. Virgil Musta a explicat la Realitatea Plus care a fost ”secretul” în urma căruia a reușit să vindece un număr semnificativ de bolnavi infectați cu noul coronavirus: 

”De la început am folosit schemele care erau în programul național. Împreună cu Streinu-Cercel am convenit o schemă de terapie care s-a dovedit a fi eficientă. Este important de a înțelege pacientul în ce etapă și în ce formă clinică vine. Tot mai mult se vorbește de faptul că severitatea bolii este dată de mecanismele patogenice care sunt declanșate de inflamație, de infecție. Și atunci, cred că mai important este ca pe lângă tratamentul antiviral pe care-l folosim, să știm când este momentul când să dăm anticoagulant, să știm când este momentul când dăm corticoterapie, pentru că numai astfel putem să ajungem în situația de a nu se agrava boala sau măcar să nu avem foarte multe cazuri la terapie intensivă, unde cazurile critice au o evoluție mult mai incertă”, a explicat specialistul, marți seara.

”Pe de altă parte, sunt și alte măsuri pe care le-am luat și care au și ele rol în reușita terapeutică. De exemplu, de a nu amesteca pacienții nou internați cu cei vechi, ca să nu existe o contaminare a celor de la care așteptăm să se debaraseze de coronavirus de la cei care vin cu încărcătură proaspătă. Toate aceste măsuri bine gândite și cu o organizare bună au dus la rezultatele pe care le cunoaștem”, a adăugat medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel