EXCLUSIV  Victoria lui Sebastian Silvestru, jurnalistul care a fost acuzat că mama sa a adus COVID - 19 la Buzău: Îi voi da în judecată

Jurnalistul Sebastian Silvestru a trecut printr-o perioadă neplăcută după ce jurnaliștii buzoieni s-au grăbit să scrie că mama sa a adus coronavirusul în oraș. De fapt, s-a dovedit că femeia care venise din Italia nu avea COVID - 19.  

Pe 9 martie, testul jurnalistului la COVID - 19 a dat ieșit negativ, iar astăzi, 18 martie, același rezultat a fost obținut și de mama sa.

DC News: Cum ai trecut prin această perioadă în care s-au speculat o multitudine de informații despre tine și despre mama ta cum că ar fi adus virusul la Buzău? Te gândești să acționezi în instanță pe cineva după ce testul efectuat mamei tale pentru COVID-19 a ieșit negativ?

'În primul rând, voi face o plângere penală împotriva DSP pentru divulgarea de date personale. Apoi voi da în judecată pe medicul epidemiologic, care coordonează acolo activitatea. Eu sunt izolat în această perioadă pentru că am intrat în contact cu mama mea. Ideea este că nu a comunicat nicio instituție cu mine, nici de la DSP, nici de la Prefectură.' a spus Silvestru.

'Am citit în comunicatele Ministerului Sănătății că acele 14 zile de carantină sunt pentru cei care au intrat în contact cu o persoană pozitivă, iar cele 14 zile decurg de la ultimul contact cu persoana respectivă. În cazul meu, mama mea a fost testată negativ! Precizez că ultimul meu contact cu aceasta a fost pe data de 4 martie. Ar fi trebuit să se încheie perioada de când stau în carantină. Dar trebuie să mai stau în izolare până pe data de 22 martie pentru că ei socotesc că se ia în calcul data de 9 martie când ar fi fost descoperită pozitiv. Îi voi da în judecată pe această chestiune! Abuzează! Dat fiind faptul că nu mi s-a comunicat nimic, îi voi da în judecată! De asemenea, îi voi da în judecată pe jurnaliștii din Buzău care au scris porcării despre mine. Eu am un fel de război cu ziariștii de aici.'

'Important mai este faptul că mâine mama mea va primi rezultatul unui nou test pentru noul coronavirus. În caz că va ieși negativ, pentru că nu s-a mai întâmplat ca două teste să fie unul negativ, iar altul pozitiv, mâine va fi externată. În urma operației survenite, ea se deplasează foarte greu, într-un cărucior. Practic, nu voi putea să mă duc la spital după ea. Și mai mult, ea se deplasează foarte greu. Cine o va ajuta? Cine o va aduce de la București până acasă? Vă dați seama, a fost două săptămâni plecată, nu are mâncare, nu nimic acasă!' a adăugat Sebastian Silvestru.

'Ideea este următoarea. În toată această perioadă, nimeni nu s-a interesat de soarta mea, dacă am ce să mânânc sau dacă am apă. Sunt de acord să izolezi oamenii, dar să nu te interesezi de ei e normal?! Nu este cazul meu pentru că am prieteni și mi-au adus ceea ce am avut nevoie. Dar sunt alți oameni care nu au posibilități. Sunt oameni la țară și care muncesc cu ziua. Dacă nu muncesc în ziua respectivă, chiar nu au ce să mânânce! Ce se întâmplă cu ei?' a spus Sebastian Silvestru, pentru DC News.

VEZI ȘI Controversă la Buzău din cauza noului coronavirus. Jurnalistul Sebastian Silvestru: I-am deranjat pe mulți și de aceea au scris!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel