Urmărește emisiunea live


Viața din comunism, prin ochii singurului fotograf- Galerie Foto

Casete, autobuze pline, "hipsteri" cu jeanși și adidași Nike sau Puma, aduse de marinari, autobuze pline, cu ușile deschise și oameni care se agățau de bare pentru a ajunge la destinație, pui mai mici decât un porumbel, mașini Dacia pe post de hotel... sunt imaginile vieții din comunism surprinse de singurul fotograf, care a avut curajul să ilustreze era Ceaușescu din anii 1970, 1980, Andrei Pandele. 

Fotograful, acum în vârstă de 65 de ani, are o colecție impresionantă de fotografii nepublicate- 11.000, așa cum scrie site-ul vice. com. Andrei Pandele susține că "oamenii nu erau pregătiți să-și accepte trecutul. Mulți încă nu sunt în stare". Acesta este motivul pentru care o colecție impresionantă de fotografii rămâne încă nepublicată. "În 1993 i-am arătat fotografiile directorului editurii Humanitas, care a fost atât de șocat încât era cât pe ce să le arunce cât colo", a spus el.  Pe vremea comunismului, și-a dat seama "că ceea ce au în comun polițiștii, criminalii și câinii e faptul că devin agresivi atunci când miros frica". Frică i-a fost, dar avea o tactică secretă- ținea aparatul atârnat la gât, cu mâna dreaptă pe el. Între timp, cu mâna stângă atrăgea atenția. "Bineînțeles că nu îmi ieșeau întotdeauna fotografiile cu strategia asta, dar unele tot erau grozave", a spus Andrei Pandele.

[caption id="attachment_318616" align="aligncenter" width="624"] 1985. Autobuzele veneau și după o oră așa că erau mereu pline, cu ușile deschise și cu oameni atârnând de bare.[/caption] [caption id="attachment_318617" align="aligncenter" width="624"] Hipsterii din comunism[/caption] [caption id="attachment_318618" align="aligncenter" width="624"] 1981- competițiile sportive erau păzite de ingineri și arhitecți îmbrăcați în uniforme de Gărzi patriotice. Uneori se plictiseau și se dezbrăcau și stăteau la soare, cu armele la îndemână.[/caption] [caption id="attachment_318643" align="aligncenter" width="624"] Vacanță all inclusive... cu Dacia. Unii plecau în excursii cu bicicleta, alții cu mașina, folosindu-și vehiculele drept hoteluri all-inclusive unde mâncau, dormeau, fumau și, dacă aveau noroc, chemau și-o prietenă.[/caption] [caption id="attachment_318644" align="aligncenter" width="624"] Puiul mai mic decât porumbelul...[/caption] [caption id="attachment_318646" align="aligncenter" width="624"] Copil rahitic cânta la acordeon la Piața Unirii[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel