Viață artificială? Cercetătorii au realizat un ADN total artificial

Viață artificială, asta au creat cercetătorii din Marea Britanie în laborator. Practic, au înlocuit ADN-ul unei bacterii E-coli, bucată cu bucată, până când l-au tansformat într-un ADN artificial.

Oamenii de știință au creat un organism viu al cărui ADN este în întregime artificial. Cercetătorii de la Laboratorul de Cercetări Medicale din cadrul Medical Research Council Laboratory of Molecular Biology din Marea Britanie au rescris ADN-ul bacteriei Escherichia coli, formând un genom sintetic de patru ori mai mare și mult mai complex decât oricare altul creat anterior, scrie nytimes.com.

Bacteriile sunt vii, deși se reproduc lent, dar celulele lor funcționează conform unui nou set de reguli biologice, producând proteine familiare cu un cod genetic reconstruit.

Realizarea ar putea duce într-o zi la organisme care produc medicamente noi sau alte molecule valoroase, ca fabrici vii. Aceste bacterii sintetice pot oferi, de asemenea, indicii despre modul în care a apărut codul genetic în istoria timpurie a vieții.  "Este un reper. Nimeni nu a făcut ceva de genul acesta ca importanță sau în ceea ce privește numărul de modificărilor ce vor apărea de acum  înainte" a spus Tom Ellis, directorul Centrului de Biologie Sintetica la Colegiul Imperial din Londra, care nu a fost implicat in noul studiu.

Citeşte mai multe pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel