EXCLUSIV  Veşti bune pentru bolnavii de cancer. "Bolile oncologice nu mai sunt o sentinţă. Cancerele în stadiul 1, curabile"

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Cancerul, în special cel pulmonar, rămâne în fruntea diagnosticelor și a cauzelor de deces, în special în cazurile în care este depistat în stadii avansate. Despre acest subiect a vorbit la DC NEWS şi DC MEDICAL prof. dr. Ioan Cordoş, medic specialist chirurgie toracică la Spitalul Clinic Sanador. 
 
 
 

Specialistul a venit cu veşti bune pentru cei care sunt depistaţi ca fiind bolnavi de cancer. 

"Bolile oncologice nu mai sunt o sentință. Trebuie să vedem lucrurile puțin altfel, în sensul că boala oncologică, printre care și cancerul pulmonar, este o boală cronică. Foarte multă lume are boli cardiovasculare. Infarctul nu mai este o curiozitate, cu toate că în zilele noastre poate fi prevenit. Nimeni nu se sperie de el, dar poate să te omoare peste câteva secunde.

Cancerul bronho-pulmonar nu este o catastrofă atât de mare, dacă este surprins în faze incipiente. El poate fi tratat și confortul de viață și prelungirea vieții pacientului este apreciabilă", a explicat medicul prof. dr. Ioan Cordoș, medic specialist chirurgie toracică la Spitalul Clinic SANADOR.

Cancerul în stadiul 1 este vindecabil în proporţie de 93%

Prof. dr. Ioan Cordoş a spus că pacienţii care au cancer depistat în stadiul 1 pot fi vindecaţi în proporţie covârşitoare. 

"Situația fericită din diagnostic este atunci când pacientul nu are simptome. Dacă e să vedem partea plină a paharului, partea pozitivă a perioadei COVID au fost depistate foarte multe cancere, în stadii incipiente. Pacientul post viroză a făcut o radiografie să vadă care este situația și s-a găsit acolo. Foarte multe femei tinere au descoperit prezența cancerului.

Cancerele în stadiul 1 care sunt curabile, sunt 93%. Când spunem curabilitate, e atunci când boala nu recidivează în următorii 5 ani", ne-a spus medicul prof. dr. Ioan Cordoș, medic specialist chirurgie toracică la Spitalul Clinic SANADOR.

Interviul integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel