Refuz Rovana Plumb. Valeriu Steriu îl acuză pe Klaus Iohannis de presiune indirectă. ”Condamnăm ieșirea!”

Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, a avut o primă reacție după decizia de astăzi în Comisia JURI legată de refuzare Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european.

Deputatul PSD Valeriu Steriu a declarat, într-o intervenția la Realitatea Tv, că partidul de guvernământ va face o analiză pe acest subiect în această după-amiază:

Decizia de astăzi a Comisiei este profund incorectă și contrară regulamentului de procedură din Parlamentul European. Este o decizie eminamente politică. Este incorectă pentru că potențialul conflict de interese, cum îl definește comisia, fusese stins definitiv, aspect pe care Comisia l-a aflat ca urmare a scrisorii trimise de Rovana Plumb. Comisia se situează în afara regulamentului de procedură. Este o problemă juridică, chiar în curtea Comisiei Juridice JURI”, a spus purtătuorul de cuvânt al PSD.

”Vom avea în această după-amiază o analiză pentru a vedea care sunt următorii pași. Condamnăm ieșirea președintelui Iohannis de astăzi de dimineață cu acea invitație la consultare, înainte de avea verdictul de la Bruxelles pe situația doamnei Rovana Plumb. Mi s-a părut o presiune indirectă pe care a făcut-o președintele, într-un moment în care lucrurile se decideau la Bruxelles”, a mai precizat Valeriu Steriu la Realitatea Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel