Vaccinul Moderna, autorizat în UE. Buşoi: Încă un pas important pentru oprirea pandemiei

Cristian Bușoi  Foto: Crișan Andreescu
Cristian Bușoi Foto: Crișan Andreescu

"Încă un pas important pentru oprirea pandemiei COVID-19. Agenția Europeană a Medicamenului (EMA) a autorizat folosirea vaccinului Moderna în Uniunea Europeană", transmite europarlamentarul Cristian Buşoi. 

"'Acest vaccin ne oferă un alt instrument pentru a depăși situația de urgență actuală. (...) Vom monitoriza îndeaproape datele privind siguranța și eficacitatea vaccinului pentru a asigura protecția continuă a publicului din UE. Activitatea noastră va fi întotdeauna ghidată de dovezile științifice și de angajamentul nostru de a proteja sănătatea cetățenilor UE', a subliniat Emer Cooke, directorul executiv al EMA, într-un document pe care l-am primit la Parlamentul European, în calitate de responsabil al Parlamentului în relația cu Agenția.

Studiile clinice amănunțite au arătat că vaccinul produs de Moderna este eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de 18 ani, potrivit EMA. Procesul de testare a implicat aprox. 30.000 de persoane, vaccinul demonstrându-și eficacitatea - în timpul studiului - în peste 94% din cazuri. Mai mult, potrivit EMA, studiile au demonstrat că vaccinul are eficiență de peste 90% și în cazul participanților cu risc ridicat de COVID-19, inclusiv la persoanele care suferă de boli pulmonare cronice, boli de inimă, obezitate, boli hepatice, diabet sau infecție cu HIV. La finalul anului trecut, EMA a autorizat și vaccinul Pfizer – BioNTech, din care România va primit până la sfârșitul lunii ianuarie 600 de mii de doze", transmite europarlamentarul Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel