Ungaria: Poliţia de frontieră a interceptat 40 de migranţi afgani ce intraseră din Serbia

[] []

26 iun 2019 / 11:42
Salveaza PDF Comentarii

Poliţia de frontieră ungară a anunţat miercuri că a interceptat 40 de bărbaţi afgani, pe care i-a trimis înapoi în Serbia, transmite dpa.

Migranţii intraseră pe teritoriul ungar prin apropierea localităţii Asotthalom, la 180 kilometri sud de Budapesta.

Ungaria a ridicat un gard înalt de 3 metri, dublat de sârmă ghimpată, pe toată lungimea frontierei sale cu Serbia (175 de kilometri) în perioada de vârf a afluxului de migranţi din 2015-2016.

Măsura a dus la utilizarea unor rute alternative de către migranţi, de exemplu a celei prin Croaţia şi Slovenia. Toate ţările de pe aşa-numita ''rută balcanică'' şi-au închis frontierele pentru migranţi în martie 2016. Totuşi, un număr semnificativ de migranţi încearcă să intre în Uniunea Europeană venind din Bosnia şi Croaţia.

Unii încearcă să ajungă în ţările vest-europene dezvoltate plătind diverse sume traficanţilor de persoane, însă această practică este de obicei limitată la grupuri foarte mici.

Atunci când sunt prinşi, migranţii sunt pur şi simplu returnaţi fără a li se permite să facă cereri de azil, ceea ce a atras critici din partea organizaţiilor internaţionale pentru drepturile omului.

Mulţi migranţi s-au plâns de abuzuri din partea poliţiei ungare, acuzaţie respinsă de Budapesta. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26