UDMR analizeză posibilitatea unei colaborări cu PCM

kelemen dc
kelemen dc

Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat joi că formațiunea sa politică susține toți maghiarii din România, în acest context, o eventuală colaborare cu Partidul Civic Maghiar (PCM) nefiind exclusă. 

După întâlnirea liderului UDMR, Kelemen Hunor, cu președintele PCM, Biro Zsolt, Uniunea a transmis joi un comunicat în care spune că există posibilitatea unei colaborări cu civicii-maghiari. ”Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintele PCM, Biro Zsolt, au discutat, joi, la Cluj, despre posibilitatea unei colaborări între cele două formaţiuni. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în anul 2013 vor fi luate decizii majore care necesită prezenţa UDMR în Parlament, printre care se numără revizuirea Constituţiei sau reorganizarea administrativ teritorială a României. Acesta a spus că UDMR îi reprezintă pe toţi maghiarii din România, cu responsabilitate, şi, în acest spirit, Uniunea caută posibilităţi de colaborare cu PCM. UDMR simte responsabilitatea după alegerile locale din 2012, când 86 la sută dintre maghiarii din România au votat Uniunea, şi va fi alături de comunitatea maghiară şi după 9 decembrie,” se arată în comunicat.

Miercuri, Kelemen Hunor, a anunțat că va avea o întâlnire cu Biro Zsolt, dar nu pentru a discuta de alegerile parlamentare, pentru că ”există viață și după nouă decembrie.” ”Listele cu candidaţii UDMR sunt închise, deciziile sunt luate. Nu negociem despre acest subiect, dar există viaţă şi după 9 decembrie. Oamenii (PCM - n.r.) au primari, au consilieri locali, avem probleme şi lucuri concrete despre care putem discuta,” spunea liderul UDMR.

Totodată, Biro Zsolt motiva amânarea negocierilor cu Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), ce urmau să aibă loc luni, spunând că trebuie să aibă o discuție cu UDMR despre formarea unei ”reprezentative naționale.” Liderul PCM a precizat că va relua necogierile cu PPMT după ce va primi un răspuns de la UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel