Tudose: România, Bulgaria, Grecia şi Serbia, „zidul” care să apere UE

Mihai Tudose spune că România, Bulgaria, Grecia şi Serbia pot fi "un zid" care să apere Uniunea Europeană.

"Am extins colaborarea dintre Bulgaria şi România cu Serbia şi Grecia. Nu suntem o ţară vecină cu Grecia, dar suntem o ţară parteneră cu Grecia. (...) Suntem patru ţări care formăm Balcanii de Vest, (...) care pot să fie în egală măsură o poartă de intrare în Uniunea Europeană, o poartă de ieşire din Uniunea Europeană sau un zid care să apere Uniunea Europeană", a spus Tudose.

"Avem acelaşi interes şi strategic şi economic, dar şi de bun vecin ca Serbia să devină ţară membră a Uniunii Europene", a declarat premierul Tudose, marţi, potrivit Agerpres.

"Am convingerea că (...) suntem într-un parteneriat foarte pragmatic, nu mai avem timp de pierdut, istoria nu ne aşteaptă, avem o oportunitate imensă, pe care eu sunt convins că o fructificăm", a subliniat Mihai Tudose. Potrivit acestuia, cele patru ţări au aceleaşi interese strategice ca să fie independente energetic şi să aibă siguranţă energetică. 

"Este importantă interconectarea pe gaze a Serbiei cu Bulgaria, este importantă interconectarea Serbiei cu România pe reţelele de energie electrică la care lucrăm, dar este important ca toate cele patru ţări să acţionăm ca un singur partener în ceea ce priveşte relaţiile energetice cu restul Uniunii Europene şi să evităm dependenţa de un singur furnizor", a spus Tudose. În ceea ce priveşte proiectele de infrastructură, el este de părere că e nevoie de coordonare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel