Ungaria, reproșuri pentru UE: Nu asigură securitatea pe continent

NATO trebuie să joace un rol sporit în Europa din cauza eșecului Bruxellesului de a asigura securitatea pe continent, a afirmat luni ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, citat de MTI.

Uniunea Europeană ar fi trebuit să se preocupe de restabilirea securității continentului european și a populației europene în loc să critice încontinuu anumite state membre, a spus șeful diplomației ungare, după participarea sa la o reuniune ministerială a statelor membre ale NATO din Europa centrală și de est desfășurată la Varșovia.

Peter Szijjarto a amintit că în curând se împlinesc doi ani de la atentatele teroriste de la Paris, subliniind că de atunci au mai fost comise în Europa 27 de atacuri teroriste soldate cu 330 de morți 1300 de răniți, fapt care, în opinia ministrului ungar de externe, demonstrează că instituțiile de la Bruxelles nu sunt capabile să gestioneze riscurile de securitate pe care le implică criza migrației.

El a mai afirmat că doar Ungaria și țările din Grupul de la Visegrad au reușit să oprească valul de imigranți ilegali, iar acordul dintre UE și Turcia a blocat ruta migranților prin Balcanii de vest, altfel Uniunea Europeană fiind lipsită de apărare.

"NATO trebuie să joace un rol mult mai amplu în asigurarea securității Europei și cerem NATO să joace un rol sporit în oprirea valului de migranți care traversează mările din sudul Europei. Operațiunile din Mediterana și Marea Egee trebuie întărite", a declarat Szijjarto.

Situația securității europene nu poate fi reglementată fără un rol sporit din partea NATO, a insistat ministrul ungar, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel