Prăpăd în Grecia. 14 morţi. Dezastru biblic

foto: facebook
foto: facebook

Cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața în urma ploilor torențiale și a șuvoaielor de noroi care s-au revărsat miercuri dimineața asupra a două localități din apropierea Atenei, informează AFP, citat de Agerpes.

O parte dintre victime au fost surprinse de ploaie în locuințe, este și cazul a doi octogenari care locuiau la subsolul unei locuințe, în timp ce alții au fost luați de ape când se aflau afară sau în vehiculele lor. Vorpurile a doi bărbați au fost târâte în mare, de unde au fost recuperate de poliția portuară.

A venit ca un tsunami, a povestit pentru AFP Evangélos Kolovetzos, un comerciant al cărui magazin a fost distrus în totalitate, ferestrele sparte și ușile, dărâmate.

În urma ploilor torențiale din timpul nopții, aluviunile s-au revărsat de pe dealurile din vecinătate, la primele ore ale dimineții peste localitățile Nea Peramos și Mandra, situate la 50 de kilometri de Atena, măturând totul în calea lor.

Stare de urgenţă

A fost declarată starea de urgență în cele două localități și peste 200 de pompieri au fost mobilizați în zonă. Serviciile de intervenție au primit peste 600 de apeluri pe numărul de urgență. Străzile sunt complet distruse (...), o mie de case au fost inundate, un sfert din oraș, a precizat viceprimarul din Néa Peramos, Stavros Fotiou, pentru canalul public de televiziune ERT.

Totul este pierdut, este un dezastru biblic, a spus cuprinsă de emoție primărița din Mandra, Ioanna Kriekouki.

Zece călători au fost evacuați dintr-un autobuz luat de ape, iar zidurile unei fabrici au cedat sub greutatea potopului. A fost inundat, de asemenea, cimitirul din Mandra. După amiaza-târziu, în Mandra, buldozerele încercau să degajeze drumurile, pe fundalul sirenelor ambulanțelor, însă principalele străzi au rămas îngropate sub apă și moloz.

Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în mai multe zone din localitate, acolo unde se află numeroase ateliere și fabrici. La Nea Peramos, alimentarea cu apă a fost întreruptă, iar intrarea în normalitate ar putea dura până la cinci zile, potrivit lui Fotiou.

Urgia va continua

Prim-ministrul Alexis Tsipras și-a exprimat, într-un mesaj postat pe Twitter, tristețea profundă pentru victime și a anunțat că va trimite o echipă guvernamentală la fața locului pentru a coordona operațiunile.

Premierul urmează să conducă, în prima partea a serii, o reuniune de criză, întrucât serviciile meteorologice prognozează mai multe precipitații în noaptea următoare. Pompierii au primit cel puțin 340 de apeluri de ajutor, aceștia scoțând apa din clădirile inundate și salvând astfel persoanele surprinse de torente.

După-amiaza, numărul victimelor ajunsese la 14 morți, bărbați și femei, cea mai mare parte persoane în vârstă, după informațiile furnizate de pompieri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel