România, Schengen. Mihai Tudose: Am convingerea că România va adera la anul

Schengen
Schengen

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat marţi, la Varna, că are convingerea că, în maximum un an, şi România şi Bulgaria vor fi în Spaţiul Schengen. 

"Am convingerea că în maximum un an şi România şi Bulgaria sunt în Spaţiul Schengen", a afirmat premierul Tudose, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său Boiko Borisov. 

Potrivit lui Tudose, România şi Bulgaria sunt "condamnate să fie împreună" în privinţa aderării la Spaţiul Schengen. 

"În ceea ce priveşte intrarea în Spaţiul Schengen, Bulgaria şi România sunt cumva condamnate să fie împreună şi nu este un lucru rău. (...) Prin Bulgaria şi prin România au intrat în Uniunea Europeană imigranţi la nivel de sute, maxim mii. Dar acum în Uniunea Europeană se află un milion jumătate de imigranţi, care n-au trecut pe la noi. Nu ştiu dacă România (...) şi Bulgaria au o problemă cu securitatea graniţelor, aş spune dimpotrivă. (...) S-a semnat şi astăzi un tratat în ceea ce priveşte politica comună, iar la nivel de forţe de ordine conlucrarea este exemplară", a precizat Mihai Tudose. 

[citeste si]

La rândul său, Boiko Borisov a afirmat că Bulgaria a depus eforturi pentru securizarea frontierelor sale. 

"Noi avem o frontieră terestră foarte lungă, şi cu România şi cu Grecia. Am depus eforturi foarte mari (...) şi aici nu pot să nu amintesc şi voinţa guvernului turc. Deci, datorită acestor acţiuni, noi avem migraţie zero şi toţi din Europa ne spun că ne-am descurcat foarte bine în acest sens. (...) Astăzi, am semnat un contract de readmisie între noi şi România, pentru că noi probleme cu România nu avem. Bulgaria păzeşte, protejează şi România şi credem că o face foarte bine", a declarat prim-ministrul Borisov. 

În opinia premierului bulgar, aderarea la Schengen reprezintă "o temă politică". "Schengen este tot o temă politică, pentru că în Europa sunt câteva partide politice care şi-au asumat nişte angajamente faţă de votanţi, faţă de susţinătorii lor. (...) Ne descurcăm mult mai bine decât alte ţări care sunt deja în Schengen cu frontierele externe. Noi continuăm în acelaşi ritm cu România să lucrăm pe această temă, fără multe emoţii", a precizat Borisov, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel