Totul despre pizza. 10 lucruri amuzante pe care nu le ştiai

Ana Vasilescu / 14 aug 2019 / 09:08 Salveaza PDF Comentarii
pizza
Descriere foto: pizza

Nimic nu se compară cu o felie delicioasă de pizza în timp ce urmăreşti emisiunea ta preferată. Dacă vă place atât de mult, veți dori să-i cunoașteți istoria.

Provine din Napoli

Această mâncare grozavă își are originea în orașul Napoli, Italia. Acolo a fost înființată prima pizzerie în 1738, numită Antica Pizzería.

Berlusconi și Pizza

În 2005, Silvio Berlusconi a insultat bucătăria finlandeză enervând mai mulți săteni din Finlanda. În 2008, o pizza din Finlanda a câștigat locul întâi într-un concurs, lăsând Italia pe locul doi și Australia pe locul trei. Pizza se numea Berlusconi ca o batjocură față de el.

O pizza a fost livrată în spațiu


În 2001, o pizza a fost livrată la Stația Spațială Internațională, la cererea astronauților. Rușilor li s-a plătit un milion de dolari pentru a o transporta. 

Pizza Margarita

Tradiția spune că, în iunie 1889, pentru a onora regina Italiei, Margarita de Savoie, bucătarul Raffaele Esposito din pizzeria Brandi a creat pizza Margarita, reprezentând condimentele ei (roșii, mozzarella și busuioc) culorile steagului italian .

Pizza hawaiană este o invenție germană

Lady Gaga a cumpărat pizza fanilor săi

Cântăreață a cumpărat cu o mie de dolari pizza fanilor ei care așteptau la rând să o vadă.

Pizza fericită

În Cambodgia, mai multe pizzerii oferă pizza fericită, o pizza care conține marijuana.

Felul de mâncare preferat în Statele Unite


Statele Unite sunt în prezent campioane la pizza, cu 66.000 de pizzerii răspândite pe teritoriul său și 94% din populație care susține că a încercat-o cândva. Americanii au până şi Ziua Națională a Pizzei, pe 9 februarie.5

Teorema pizza

Acest principiu matematic studiază egalitatea a două părți ale unui disc atunci când îl împărțim într-un anumit fel. Aceasta afirmă că suma suprafețelor sectoarelor impare este egală cu suma suprafețelor sectoarelor pare. Se numește aşa pentru că pizza trebuie să fie tăiată în acest fel .

NASA dezvoltă o imprimantă 3D pentru pizza

Se preconizează că această invenție va alimenta astronauții în spațiu într-o zi. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26