Tocăniță poloneză, rețeta. Este foarte gustoasă!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels Istvan Szabo
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels Istvan Szabo

Dacă vrei să încerci un nou fel de mâncare extrem de gustos, poți opta pentru tocănița poloneză cu cârnăciori. Iată cum se prepară rețeta.

Ingrediente

6 cartofi potriviţi
2 morcovi măricei
1 ceapă
1 fir praz
4 cârnăciori cabanos
1 litru supă de legume
2-3 linguri ulei
1-2 linguri făină (sau amidon alimentar)
200 g smântână
200 g brânză topită cu verdeaţă
1 leg pătrunjel
sare
piper roz proaspăt măcinat

Cum se prepară

Cartofii tăiaţi cubuleţe şi morcovii tăiaţi rondele se pun la fiert în 5 căni de apă cu sare, până se înmoaie, dar să nu fiarbă complet. În acest timp, se taie cârnăciorii rondele şi se pun la prăjit în ulei, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se călesc împreună, scrie gustos.ro.

Când ceapa devine sticloasă, se adaugă în plaoie făina, amestecându-se, apoi se stinge cu supa rezultată din fierberea cartofilor şi morcovilor şi se lasă să dea într-un clocot. Peste sosul cu cârnăciori se adaugă smântâna, care se omogenizeara bine, apoi sosul obţinut se adaugă peste morcovi şi cartofi şi se lasă să dea împreună câteva clocote. Apoi, se condimentează după gust.

Peste sos se adaugă brânza topită şi prazul şi se omogenizează bine totul. Când s-a topit brânza, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi se ia de pe foc. Atenţie! A se amesteca încontinuu deoarece brânza are darul de a se lipi şi focul trebuie să fie foarte mic. Totul se face la urmă şi foarte rapid şi se mănâncă în aceeaşi zi, pentru că brânza topită cu verdeaţă fermentează rapid.

BONUS: Tocăniță mexicană. Rețeta bogată în arome

Ingrediente

1 kg carne tocată amestec
5 cartofi
3 cepe medii
1 cutie roşii cubuleţe
50 g stafide
1 linguriță oregano
1 linguriță chimen
50 ml ulei
3 căţei de usturoi
sare şi piper
3 ardei iuţi

Cum se prepară

Cartofii se curăţă, se taie cubuleţe mici şi se fierb timp de 15 minute. Carnea se căleşte vreme de câteva minute, până se albeşte, scrie bucataras.ro. Separat ceapa se toacă foarte mărunt şi se căleşte puţin în câteva linguri de ulei. Când carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa. Se lasă câteva minute să-şi împrumute gusturile, se sărează şi piperează şi se adaugă şi ardeii iuţi tăiați rondeluțe şi usturoiul pisat. Roşiile cubuleţe se zdrobesc bine, se adaugă şi ele împreună cu stafidele hidratate din timp în apă rece, timp de 30 de minute. Apoi, se adaugă și cartofii fierţi şi scurşi. Se adaugă chimenul şi oregano şi totul se lasă la foc mic, timp de 15 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel