Tudorel Toader, precizări. Blocarea numirii unui alt procuror şef

Tudorel Toader a explicat ce înseamnă prelungirea mandatului lui Horodniceanu, actualul şef DIICOT.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a precizat vineri că "Există un principiu care spune că mecanismele statului trebuie să funcţioneze. Nu poţi să laşi o autoritate fără conducere, fără decizie, trebuie să asiguri funcţionarea şi atunci propunerea de revocare este una, a venit de la ministru, prin procedura pe care o ştiţi, CSM-ul am înţeles, Secţia de procurori, că va da un aviz, indiferent care va fi el, consultativ, după care eu voi trimite către preşedinte. Dar nevoia de asigurare a continuităţii este indiscutabilă. Sigur că procurorul general a luat măsura aceasta de asigurare a continuităţii actului de conducere, evident că putea să numească pe altcineva, dar a dat prelungire chiar înainte ca ministrul să fi solicitat revocarea", a explicat ministrul într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu.

El a afirmat că dacă preşedintele va admite nominalizarea sa, atunci va înceta interimatul lui Daniel Horodniceanu.

"Aţi scris dumneavoastră în presă, nu ştiu cine, că ministrul mai are de aşteptat şase luni. Vreau să vă spun că prelungirea actului de conducere nu înseamnă blocarea procedurii de numire a unui alt procuror şef. Prin urmare, procedura pe care am demarat-o se duce spre preşedintele Republicii, timp în care se asigură conducerea DIICOT. Dacă preşedintele admite nominalizarea, desemnarea pe care am făcut-o la conducerea DIICOT pe 7 iunie, deşi sigur nu poate să dea un răspuns pe 7, atunci încetează prelungirea actului de conducere pentru Horodniceanu", a spus Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a participat la întrevederea anuală a preşedinţilor de tribunale din toată ţara de la Târgu-Jiu.

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia expiră pe 19 mai, potrivit unui anunţ postat joi pe site-ul Ministerului Public.

Vezi şi: Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel