EXCLUSIV  Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video

Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video
Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video

Remus Borza, deputat independent, a făcut un pronostic după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT, în vederea obţinerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.  

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidați: Daniel Horodniceanu, actualul procuror şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis luni către CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Remus Borza a făcut următoarele declarații în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de joi: "Pe ultimele zile de mandat ale domnului Horodniceanu, asistăm la cea mai amplă operațiune din ultimii ani, sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT. Vorbim de 238 de percheziţii în 28 de judeţe. Breaking news pe toate televiziunile. Ieri, România era în stare de asediu. Timp de trei ani de zile, liniște. Evaziunea fiscală, care într-adevăr reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa securității naționale, contrabanda, traficul de droguri, traficul de persoane nu se combat în ultima zi de mandat, ci în fiecare zi", a spus Remus Borza.

Mișcarea lui Iohannis

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. Remus Borza a lansat un pronostic, acesta considerând că șeful statului va respinge propunerea înaintată de ministrul Justiției.

"Deși mai e un an și jumătate până la alegerile prezidențiale, campania a și început. De vreo lună asistăm la un război fratricid între Președinție și Guvern, la declarații belicoase din partea prezidențiabililor. Pactul de coabitare sau neagresiune a luat sfârșit. Fiecare actor vrea să marcheze puncte, să câștige electorat. Nimeni nu mai cedează și nimeni nu mai e dispus la compromis și dialog. Într-o atare situație, președintele va respinge propunerea ministrului Tudorel Toader în ceea ce privește nominalizarea lui Felix Bănilă ca procuror șef al DIICOT. Cu atât mai mult, cu cât pe actuala reglementare a art. 54 din Legea 303/2004 poate să o facă chiar de mai multe ori. Pe noua redactare a Legii 303, dar care nu a intrat în vigoare, președintele poate să respingă motivat o singură dată propunerile de procurori șefi din cadrul structurilor centrale ale Parchetului General. À la guerre comme à la guerre", a declarat Remus Borza.

Răspunsul complet, mai jos:

VIDEO INTEGRAL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel