Timiş: Primăria va angaja o firmă de pază în şcoli, după ce un necunoscut a intrat în toaleta elevelor, săptămâna trecută

Primarul Nicolae Robu a anunţat, marţi, că municipalitatea va angaja o firmă de pază pentru şcolile din Timişoara, după ce, săptămâna trecută, un bărbat necunoscut a intrat în toaleta fetelor şi a agresat o elevă de clasa I.

Edilul a subliniat că vrea să rezolve problema cât mai repede, pentru a nu se ajunge în situaţia în care şcolile să fie "invadate de tot felul de furnizori de droguri, etnobotanice, tot felul de substanţe care alterează mintea", scrie Agerpres. 

Întrucât municipalitatea a redus recent cu 15 numărul posturilor de pază din Poliţia locală şi le-a transformat în posturi de poliţişti locali care să patruleze pe străzi, iar efectivele rămase fac faţă la limită pazei obiectivelor din oraş, primarul a afirmat că singura soluţie viabilă pentru o pază mai bună a şcolilor rămâne externalizarea pazei acestora.

"Avem un număr limitat de posturi totale. Nu avem poliţişti suficienţi să asigurăm securitatea impecabilă în oraş; singura soluţie e să reducem componenta de pază din Poliţia locală şi să o creştem pe cea poliţienească, prin externalizare. Vom trece în caietul de sarcini şi servicii de pază mai bune decât asigurăm azi, cu oameni de pază din Poliţia locală. Vom păzi în primul rând şcolile, dar şi obiectivele noastre. (...). Nu ştiu cât vor fi costurile, dar securitatea bunurilor şi a persoanelor, mai ales a copiilor, este mai importantă decât banii pe care-i cheltuim. Va fi o cheltuială cu folos", a explicat Nicolae Robu într-o conferinţă de presă.

Bărbatul care a intrat în baia fetelor de la Liceul de Muzică, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi seara, după audierile de la poliţie, fiind învinuit de agresiune sexuală a supra unui minor.

Recentul an şcolar a început în judeţul Timiş cu mai multe şcoli care au asigurat sistem de supraveghere video în mediul rural decât în cel urban, în timp ce doar un sfert din cele rurale au pază umană.

Din totalul celor 587 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş, doar 87 sunt asigurate cu pază umană, dintre care 58 sunt în mediul urban, iar 29 în mediul rural, dar un număr de 231 unităţi sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (81 grădiniţe, 116 şcoli primare sau gimnaziale şi 34 licee şi colegii), din care 91 sunt în mediul urban şi 140 în mediul rural.

"La nivelul judeţului Timiş, numărul unităţilor de învăţământ care nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video este de 269 (21 în urban şi 248 în rural), din care 213 grădiniţe (21 în mediul urban şi 192 în rural) şi 56 de şcoli primare şi gimnaziale, toate din mediul rural", declara în vară comisar şef de poliţie din cadrul Poliţiei Timiş, Daniel Tudorescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel