Teste coronavirus. Lala (OK Medical): Nu trebuie să ne cramponăm într-un tip de testare sau altul

Mihail Lala / Foto arhivă DC News
Mihail Lala / Foto arhivă DC News

Managerul OK Medical, Mihail Lala, a vorbit, marți seară, în contextul pandemiei, despre un studiu de caz pe care l-a făcut la finalul anului trecut. De asemenea, a făcut precizări și despre folosirea testelor non-invazive pe bază de salivă, care se utilizează în multe şcoli din ţări europene, o variantă despre care a vorbit și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

„Am făcut un studiu de caz în România, în decembrie, anul trecut. A fost un mini concert de fapt, pe care l-am transformat într-un spot. S-a filmat cu 350 de persoane aproximativ, pe acest algoritm epidemiologic de testare cu patru zile înainte și test antigen la intrare. Nu a avut nimeni absolut nimic, s-au respectat toate normele epidemiologice”, a explicat Lala, marți seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”.

„Asistăm de un an la pandemie și ne supunem unei serii întregi de măsuri, măsuri luate de specialiști. Eu întreb public și nu numai eu: Cine sunt acești specialiști? Cu nume și prenume?”, a mai spus acesta.

„Sunt omologate (n.r. testele rapide din salivă) și sunt în concordanță cu toată metodologia INSP-ului. Și cele din salivă și cele cu recoltare nazofaringiană! (...) Protocoalele de recoltare respectă normele INSP”, a explicat Lala.

„Și nu au aflat și la Ministerul Sănătății?” a întrebat Oana Zamfir.

„Au aflat. Într-o primă etapă, din câte am înțeles, doamna Andreea Moldovan a fost foarte încântată de această metodă de testare, însă, până când, probabil, a analizat situația, a fost mai iute domnul Cîmpeanu. Și, atunci, această soluție de testare s-a transformat într-un meci politic ca să spun așa. Eu am proprietatea termenilor pe care îi folosesc”, a zis Lala.

„Într-un mix de factori, rezultatul este că nu este îmbrățișată această metodă. Noi nu trebuie să ne cramponăm într-un tip de testare sau altul. Nu există tip de testare în acest moment perfect. În fiecare zi, apar soluții noi de testare”, a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel