Sumă RECORD pentru un schelet de MAMUT

Un schelet aproape complet de mamut a fost vândut prin licitaţie la licitaţie cu peste 500.000 de euro.

Un schelet aproape complet de mamut, descoperit în urmă cu zece ani în Siberia, a fost vândut la licitaţie în weekend în Franţa pentru suma de 548.250 de euro. Cumpărătorul este un om de afaceri local, relatează EFE.

Scheletul aparţine unui exemplar de 3,4 metri înălţime şi 5,3 metri lăţime şi o greutate de jumătate de tonă, conservat în proporţie de 80% şi asamblat în poziţie de mers, potrivit casei de licitaţii Aguttes, care l-a scos la vânzare în Lyon, oraş din estul Franţei.

Cumpărătorul, un om de afaceri din Strasbourg, a cărui companie are drept logo un mamut, a declarat că intenţionează să-l instaleze la intrarea în birouri.

Scheletul acestui ierbivor din Paleolitic s-a aflat până acum în proprietatea unui căutător de mamuţi, care îl va avea expus la el acasă şi care a decis să-l scoată la vânzare. Este una dintre vânzările de acest tip care au atins cea mai mare sumă de bani în Franţa, unde anul trecut a fost vândut un schelet de dinozaur Allosaurus pentru suma de 1,1 milioane de euro.

[citesste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel