Care sunt cele mai scumpe licitații tehnologice din istorie

S-ar putea să crezi că un Nexus 6 nu valorează foarte mult. Așa este, însă, nu doar o dată, s-a întâmplat ca tehnologia să atingă prețuri foarte ridicate. Iată cele mai scumpe 5 licitații din istoria tehnologiei.

1. Leica O-Series

Dacă ți se pare că prețurile pentru o cameră digitală sunt exagerate în ziua de azi, ei bine, ele nici nu se compară cu prețul acestei camere. Ea este printre primele modele de 35 mm din lume. În acest moment mai există doar 12 exemplare, iar unul din ele a obținut la o licitație suma de 2,79 milioane de dolari.

2. Apple Lisa-1

Apple a atras mereu atenția entuziaștilor și colecționarilor de tehnologie tocmai datorită reputației și calității produselor lor. Computerul Apple Lisa-1 a înregistrat la o licitație, cu puțini ani în urmă, nu mai puțin de 44,000 de dolari. Poate te întrebi ,,de ce atât de mult? Ei bine, nu datorită puterii de procesare, nici a aspectului, ci pentru că a fost printre primele computere cu mouse si interfață grafică.

3. Xerox Alto

Xerox Alto este o altă mașinarie care reușește să atingă prețuri ridicate la fiecare licitație. La cea mai recentă dintre ele Xerox Alto a fost evaluat la 30,100 de dolari, iar exemplarul nu mai era funcțional. Xerox Alto și Apple Lisa-1 sunt 2 computere similare aparute in 1973, amandouă aflate printre primele computele cu interfață grafică și mouse.

4. Apple I

Deja am menționat Apple Lisa-1, dar dacă ne întoarcem ceva mai mult în istoria tehnologiei găsim computere mai rare care ating prețui mult mai mari. Apple I a fost construit manual de Steve Wozniak  în garajul lui Steve Jobs ceea ce il face interesant pentru colecționarii și fanii Apple cu buzunare mari. La cea mai recentă licitație acest computer a primit frumoasa sumă de 671,400 de dolari devenind cel mai scump calculator Apple din istorie. În prezent se speculează că ar mai fi doar 50 de exemplare existente în lume ceea ce îl face sa fie și mai dorit.

5. Nintendo World Championships cartridge

Nu doar calculatoarele sunt căutate de colecționari. Exista și alte produse care pot atinge sume record. Exista suficient loc pe piață și pentru jocurile video vintage, în special cele care au apărut în ediții limitate sau care funcționau pe sisteme care nu au avut o viață foarte lungă. Dacă aceste jocuri vin sigilate în ambalajul original și nu au fost folosite niciodată este cu atât mai bine.

Nintendo World Championships cartridge este un joc funcțional pentru sistemul NES care a primit 100,088 la o licitație. Ce îl face așa special este faptul că există foarte puține exemplare fabricate, ele au aparut intr-o promoție a revistei Nintendo Power Magazine.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel