Suferi de inflamație? Este posibil să îți lipsească această vitamină din organism. Iată ce poți face

Sursă foto: Pexels (Polina Tankilevitch)
Sursă foto: Pexels (Polina Tankilevitch)

Inflamația în corp poate fi cauzată de lipsa unei vitamine din organism. 

Inflamația este o parte esențială a procesului de vindecare al organismului. Dar atunci când persistă, poate contribui la o gamă largă de boli complexe, inclusiv diabet de tip 2, boli de inimă și boli autoimune.                          

Acum, prima cercetare genetică mondială de la Universitatea din Australia de Sud arată o legătură directă între nivelurile scăzute de vitamina D și nivelurile ridicate de inflamație, oferind un biomarker important pentru a identifica persoanele cu risc mai mare sau severitate a bolilor cronice cu o componentă inflamatorie, scrie Science Daily.                   

Studiul a examinat datele genetice ale a 294.970 de participanți la Biobank din Marea Britanie, folosind randomizarea mendeliană pentru a arăta asocierea dintre nivelurile de vitamina D și proteinele reactive C, un indicator al inflamației. Cercetătorul principal, Dr. Ang Zhou de la UniSA, spune că descoperirile sugerează că creșterea vitaminei D la persoanele cu o deficiență poate reduce inflamația cronică.             

Inflamația ar putea fi redusă cu ajutorul vitaminei D la persoanele deficiente         

„Inflamația este modalitatea corpului tău de a-ți proteja țesuturile dacă ai fost rănit sau ai o infecție. Nivelurile ridicate de proteină C-reactivă sunt generate de ficat ca răspuns la inflamație, așa că atunci când corpul tău se confruntă cu inflamație cronică, arată, de asemenea, niveluri mai ridicate de proteină C-reactivă. Acest studiu a examinat vitamina D și proteinele reactive C și a găsit o relație unidirecțională între nivelurile scăzute de vitamina D și nivelurile ridicate de proteină C reactivă, exprimate ca inflamație. Îmbunătățirea nivelului vitaminei D la persoanele cu deficiențe poate reduce inflamația cronică, ajutându-i să evite o serie de boli asociate”, spune dr. Zhou.            

Sprijinit de Consiliul Național pentru Sănătate și Cercetare Medicală și publicat în Jurnalul Internațional de Epidemiologie, studiul indică, de asemenea, posibilitatea ca o concentrație adecvată de vitamina D să poată atenua complicațiile care decurg din obezitate și să reducă riscul sau severitatea bolilor cronice cu o componentă inflamatorie, cum ar fi precum bolile cardiovasculare, diabetul și bolile autoimune.         

Sistemul hormonal are de suferit din cauza lipsei vitaminei D         

Investigator principal și director al Centrului Australian pentru Sănătate de Precizie al UniSA, profesorul Elina Hyppönen, spune că aceste rezultate sunt importante și oferă o explicație pentru unele dintre controversele din asocierile raportate cu vitamina D.           

„Am văzut în mod repetat dovezi privind beneficiile pentru sănătate pentru creșterea concentrațiilor de vitamina D la persoane cu niveluri foarte scăzute, în timp ce pentru alții, pare să existe puține sau deloc beneficii. Aceste constatări evidențiază importanța evitării deficitului clinic de vitamina D și oferă dovezi suplimentare pentru efectele pe scară largă ale vitaminei D hormonale”. spune profesorul Hyppönen.           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel