Strigăt de ajutor din spitalele din România. Medicii români din Franţa, chemaţi să ajute

Dr. Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), a lansat un apel la medicii români din Franţa să se întoarcă acasă şi să ajute sistemul medical în lupta cu pandemia. 

“Problema principală e că la nivelul numărului de medici anesteziști-reanimatori și tot personalul pe care îl presupune o secție de terapie intensivă suntem foarte strânși, în sensul că de unde oricum erau puțini medici ATI la suta de mii de locuitori, în clipa de față suntem întinși la maximum. Avem colegi detașați, colegi bolnavi, colegi care sunt suprasolicitați.

Soluții sunt puține. Noi avem un contact cu Societatea Franceză de Anestezie și Terapie Intensivă, cei mai mulți medici anesteziști români care lucrează în afară sunt în Franța, ei au fost informați, o să discutăm cu colegii noștri, în măsura în care se va putea și vom avea nevoie ca de aer ca un număr de voluntari care sunt medici anesteziști în Franța să vină să ne ajute câte două săptămâni. Suntem la începutul acestor discuții, sperăm să le fructificăm și să ne adresăm și altor colegi din alte țări din Europa, români mai ales”, a spus, la Medika TV, prof. dr. Șerban Bubenek.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel