Stocurile de urgență medicală. Adrian Ionel, director Unifarm: "Bani sunt! Comenzi la foc continuu"

Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a vorbit despre achiziționarea aparaturii necesare în spitale pentru COVID-19, dar și despre suplimentarea stocurilor de materiale. 

"Situațiile de urgență sunt prevăzute ca achiziționare din partea IGSU, iar noi, Unifarm, ne ocupăm de acele achiziții care sunt direcționate de Ministerul Sănătății. Începând de la începutul săptămânii trecute, avem comenzi date și livrate și vin la foc continuu livrări de măști medicale, halate, combinezoane, ace, seringi și consumabile care țin de tratarea acestui virus și de prevenția lui. Unele livrări au ajuns deja, altele ajung în noaptea aceasta, altele peste două zile, trei, cinci, șapte și zece zile din acest moment, acestea sunt termenele fixe. Există impedimente la nivelul transportului atât la nivel aerian, cât și terestru european, pentru că vedeți bine ce se întâmplă, sunt momente în care unele dintre ele întârzie, dar altele sunt deja aici și de la caz la caz întâmpinăm probleme sau nu", a declarat Adrian Ionel, director Unifarm.

Citește și: Legea privind stocurile de urgență, PROMULGATĂ de Iohannis - DOCUMENT

De unde vin materialele și câți bani alocă statul

"Aceste materiale vin din mai multe țări. Din Olanda, din Austria, din Germania, cu sprijinul Guvernului german, din Turcia, din China, Coreea de Sud, sunt zone foarte, foarte răspândite de pe tot globul. Bani sunt și mulțumesc lui Dumnezeu de acest impediment am scăpat începând de ieri și acum avem alocări către toate aceste comenzi de resurse financiare. E greu de spus câți bani se alocă pentru că lucrurile și datele de schimbă de la oră la oră și trebuie să ne pregătim pentru absolut orice scenariu, ceea ce și facem", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel