Adevărul despre HANTAVIRUS, viral ca ”noul virus mortal din China”

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

În plină pandemie de coronavirus, informaţii despre un nou virus letal, numit hantavirus, circulă pe internet de câteva săptămâni. Ştirile sunt, însă, false, conform specialiştilor din domeniul sănătăţii. 

Potrivit Global Times, media chineză de stat, un caz fatal de "hantavirus" a fost raportat în provincia Shandong pe 24 martie. De atunci, reţelele sociale au fost inundate de ştiri despre acest fapt, ştiri care sugerează că lumea s-ar putea confrunta cu o a doua pandemiei. 

Cu toate astea, informaţiile sunt false, afirmă specialişti citaţi de euronews. Aceştia spun că hantavirusul nu este nou şi nici nu este transmis de la persoană la persoană, decât în cazuri extrem de rare. 

Cum se transmite hantavirusul  

"Hantavirusul se transmite, în mod obişnuit, de la animale la oameni, şi foarte rar de la om la om", a afirmat OMS, pentru Euronews. Conform sursei citate, la nivel mondial sunt raportate în jur de 10.000 de cazuri anual, iar rata deceselor este de 100 de persoane la 12 luni. Dar cazurile de hantavirus nu sunt neapărat raportate la OMS, deoarece "nu reprezintă epidemie de îngrijorare internaţională". 

Centrul pentru Combaterea Bolilor din SUA spune că hantavirusul este transmis în mod obişnuit de rozătoare. "Hantavirusul poate provoca îmbolnăvirea oamenilor, dar nu se transmite de la om la om. Nu poţi lua virusul atingând sau sărutând o persoană infectată şi nici de la un medic care a tratat pe cineva cu această boală. Virusul se transmite prin contact sau inhalarea urinei, salivei şi fecalelor rozătoarelor, iar boala pe care o provoacă se cheamă HPS, sau Sindrom Pulmonar cauzat de Hantavirus", transmite CDC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel