EXCLUSIV  OUG, SALARII MEDICI. Sorina Pintea: Spor SUPLIMENTAR

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat pentru DCNews, că este de dorit o ordonanță de urgență care să favorizeze menținerea aceluiași salariu, în plată, pentru cei care au de suferit pe noua lege a salarizării.

Sorina Pinta a abordat, la DCNews, toate aspectele care au adus nemulțumiri personalului din spitale dar și ce măsuri se caută pentru a echilibra situația odată cu noua lege a salarizării. În contextul în care există angajați care au pierdut câteva sute de lei la salariu, conform noii grile, ministrul Sănătății a fost întrebat dacă soluția nu ar fi o ordonanță de urgență prin care aceștia să poată rămâne în plată cu aceeași sumă de dinainte de aplicarea legii."Teoretic asta ar trebui să se întâmple și asta am spus, că nu este de dorit să scadă veniturile nimănui. Noi am aplicat legea și acum vom vedea. Vor fi discuții și propunerile vor fi luate în considerare, cel puțin în mare parte", a declarat Sorina Pintea.

S-a propus un spor suplimentar 

Cu privire la avantaje și dezavantaje odată cu limitarea sporului, ministrul Sănătății a declarat că "este adevărat că spitalele din subordinea Ministerului Sănătății sunt dezavantajate odată cu aplicarea acelei limitarei a sporului la 30% pentru că în subordinea ministerului sunt acele institute mari, sunt acele spitale cu sporurile mari, sunt serviciile de ambulanță care au avut sporurile mari", a declarat Sorina Pintea. 

Un nou spor peste cele avute anterior. Cine le va primi

"Pentru spitalele mari, institutele naționale, pentru serviciile regionale de ambulanță s-a propus un spor suplimentar care să poată fi cumulat la sporurile avute anterior și care va fi suportat categoric de către cei care pot să își permită asta, astfel încât să se facă niște diferențieri. Dar pe de altă parte, un medic care lucrează la un spital municipal, cu acces greu, într-o zonă izolată, pe lângă sporul de care teoretic poate să beneficieze conform anexei 7, spor de izolare, recompensarea care i se aduce prin că acele consilii pot să dea procente mai mari, după părerea mea, nu este total nejustificată.  Categoric, nu poți compara ceea ce face un medic în București și ceea ce face un medic în Lehliu, dar cine merge acolo?", a declarat ministrul Sănătății.   

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel