Sfanta Maria Mica, 8 septembrie. Ce nu ai voie sa faci, in aceasta zi

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi Pe 8 septembrie, este prăznuită sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi Nașterea Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care începe la 1 septembrie. Sărbătoarea aduce cu sine obiceiuri şi tradiţii.

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi Sfânta Maria Mică este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică. Naşterea Maicii Domnului este considerată de Părinţii Bisericii drept momentul istoric în care a început mântuirea neamului omenesc din robia păcatului strămoşesc. Prin puritatea vieţii ei, dedicată în întregime lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară s-a făcut vrednică de a fi cea din care să Se nască Fiul lui Dumnezeu.

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi În cultura populară există tot felul de superstiţii legate de această zi, în funcţie de zonă:

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi Se spune că nu e voie să se aprindă focul în casă în preajma acestei sărbători, oricât ar fi de frig, fiindcă aduce ghinion şi boală. Femeile care nu pot avea copii trebuie să se roage pentru dezlegarea pântecelor şi se spune că vor primi pruncul dorit. Şi pentru că Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor, femeile însărcinate se pot ruga pentru o naştere uşoară şi un copil sănătos.

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi În fiecare casă trebuie să fie câte o candelă aprinsă pentru alungarea spiritelor rele şi pentru preamărirea Naşterii Fecioarei Maria. Bărbaţii nu au voie să meşterească sau să facă treabă prin gospodărie, iar femeile nu au voie să coasă şi să spele rufe pentru a nu atrage răul asupra lor şi a familiilor lor.

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi Ziua de dinaintea sărbătorii şi ziua de după aduc ghinion celor care lucrează – bărbaţii se vor lovi, iar femeilor li se va arde mâncarea. În unele zone există chiar superstiţia conform căreia dacă găteşti înainte sau după Sfânta Maria Mică, ţi se varsă oala cu mâncare şi îi arde pe copii.

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi În cultura populară, se mai spune că aceia care nu şi-au adunat plante medicinale nu trebuie să mai facă acest lucru pentru că acestea îşi pierd puterea tămăduitoare dacă sunt culese după Sfânta Maria Mică.

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi Se împart struguri şi prune de sufletul morţilor, pentru ca acestora să li se ierte păcatele şi să primească şi ei din roadele toamnei pe lumea cealaltă. Maramureşenii cred că toamna va fi urâtă şi cu precipitaţii dacă plouă pe 8 septembrie. Iar dacă înfloresc merii şi perii, înseamnă că toamna va fi plăcută, iar recoltele se vor culege uşor. Semnele din această zi îi ajută pe oameni să facă prognoze despre următorul an agricol.

Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Ce nu ai voie să faci, în această zi În alte regiuni, oamenii sunt ferm convinşi că vremea se strică de tot după Sfânta Maria Mică, vara devenind o simplă amintire. Păsările călătoare îşi iau zborul către ţinuturi mai calde şi insectele se ascund în pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel