Serialul anului de pe Netlfix, criticat de un campion la şah. "Un pic nerealist"

Norvegianul Magnus Carlsen, campion mondial la șah, și-a exprimat părerea despre serialul „The Queen’s Gambit” de pe Netflix.

Serialul i s-a părut lui Carlsen extrem de plăcut dar, în același timp, ușor nerealist și i-a dat nota 5 din 6, cu ceva rețineri.

„Mi-a plăcut serialul. Imaginile au fost foarte bune și s-au descurcat destul de bine când au redat jocurile de șah. Doar că mi s-a părut ușor nerealist per ansamblu. Nu mi-a părut prea credibil faptul că, după șase ani în care nu ai jucat niciun joc de turneu, într-un orfelinat, poți să fii unul dintre cei mai buni jucători de șah în câțiva ani. Este o poveste bună, plăcută dar ușor nerealistă pentru mine”, a spus Carlsen pentru site-ul Chess24.com.

Şahul a prins amploare după serial

Carlsen a lansat, duminică, propriul lui King’s Gambit, Turneul Campionilor la șah, cu premii în valoare de 1,5 milioane de dolari.

În prima etapă, cea de calificare, participă 16 jucători, printre care regele american al șahului de viteză, Hikaru Nakamura, dar și adolescenta Alireza Firouzja, o senzație în domeniu.

Nakamura este un jucător de top și a fost învins la mustață de către Carlsen în prima ediție a turneului. Firouzja, în schimb, este o adolescentă de 17 ani care a luat prin surpindere lumea șahului. Ea plecat din Iran, țara natală, anul trecut și s-a relocat în Franța. Acum, adolescenta este considerată ca fiind o viitoare campioană ce-l va provoca la joc pe Carlsen.

După succesul extraordinar al seriei „The Queen’s Gambit”, organizatorul turneului, Play Magnus Group, a anunțat că noua competiție va fi difuzată, în Europa și Asia, de către canalul Eurosport. Aceasta înseamnă că jocul va fi difuzat alături de tenis, fotbal și alte evenimente sportive premium în 60 de țări.

Turneul, lansat de către Play Magnus Group, înlocuiește cunoscutul turneu Magnus Carlsen Chess Tour, scrie go4it.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel