Schimbări majore în Liga 1. Cine retrogradează, cine merge în Europa

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că vor fi mai multe schimbări în Liga 1 din sezonul viitor. 

„Acest sistem rezolvă și câteva minusuri pe care le-am văzut cu toții în Liga 1 cu 14 echipe. Rezolvăm acest minus în ceea ce privește diferența de meciuri dintre play-off și play-out. Erau 10 în play-off și 14 în play-out. Un alt minus face referire la introducerea unei mize sportive pentru echipele din play-out.

Astăzi, au fost meciuri fără miză sportivă, ceea ce nu-ți dorești. Introducem și câteva avantaje. Vor fi mai multe oportunități pentru jucători, antrenori, telespctatori, dar și deținătorii de drepturi TV. Un alt avantaj face referire la infrastructură. Punem în valoare infrastructura existentă, dar și cea în fază de construcție. AL treilea avantaj este legat de drepturile TV. Play-out-ul Ligii 1 azi produce o analiză TV medie mai mică decât cea din sezonul regulat.

În ceea ce privește finalul sezonului, asistăm la o schimbare. Vom aplica la acest sistem de 2+2. DOuă vor retrograda direct, iar două vor merge la baraj.

Un alt element este să folsim toate datele disponibile, iar echipele din play-out să aibă același număr de meciuri ca echipele din play-off. Se va face un baraj între ocupanta locului 7 și ocupanta locului 8 din play-out.

Cele două vor juca un baraj pe terenul echipei mai bine clasate, iar câștigătoarea va juca un alt baraj contra ocupantei ultimul loc care duce în cupele europene. Astăzi este Europa League, din sezonul următor va fi Conference League”, a punctat Răzvan Burleanu, conform Digisport.ro

Liga 1 va avea 16 echipe din sezonul viitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel