Scandările rasiste pe stadioane, depistate cu tehnologie militară

Presedintele Federatiei Italiene de fotbal a propus o metodă nu foarte scumpă pentru a-i depista pe acei suporteri care fac scandări rasiste pe stadioane.

Gabriele Garvina este președintele Federatiei Italiene de fotbal si a propus, cu câteva zile în urmă, folosirea tehnologiei VAR împotriva spectatoriloe lipsiți de fair-play. El a venit azi cu o altă propunere inedită pentru depistarea scandarilor rasiste.

Garvina propune o tehnologie din dotarea trupelor antitero.

"Este un radar pasiv, frunizat de forțele antiterorism, care captează sursa de zgomot cu microfoane direcționale. El poate descoperi în direct o persoana care rostește jigniri rasiste. Sunt suficiente două dispozitive de sector. Prețul nu este excesiv, e o companie italiană care-l produce. Singurul obstacol e legat de confidențialitate, deoarece poate asculta conversații private pe stadioane, dar este un dispozitiv redutabil. Vrem să ne coordonăm cu Ministerul de Interne și avem intenția să-l testăm la meciul Italia - Armenia, de la Palermo", a spus Gabriele Gravina pentru la Repubblica.

Garvina a mai declarat: "În celelalte țări există o aplicare punctuală a sancțiunilor, în timp ce în Italia este dificil. Trebuie să pedepsim în timp real, pentru că numai cu certitudinea sancțiunilor putem face progrese".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel