Scandal între PNL și PSD! Se lasă cu plângere la DNA

Consilierii judeţeni ai PNL Neamţ au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că vor depune o plângere la DNA împotriva preşedintelui PSD Neamţ, Ionel Arsene, pentru presupuse încălcări la legea 78, privind fapte de corupţie.

Avocatul Monica Anton, consilier judeţean al PNL, a declarat că liderul PSD Neamţ a încălcat legea forţând consilierii PSD, ALDE şi PMP să îl voteze ca preşedinte al Consiliului Judeţean şi să îşi arate votul, urmărind astfel un interes personal.

'Luni vom depune plângere la DNA urmând ca pe baza audierilor martorilor să se stabilească vinovăţiile', a declarat Monica Anton.

Totodată, aceasta a precizat că liberalii au depus plângeri la premierul Dacian Cioloş, căruia îi cer, între altele, demiterea imediată a prefectului Niculina Dobrilă pe motiv că nu a intervenit în cadrul şedinţei de alegere a conducerii CJ, deşi i-au sesizat că se încalcă legea.

Consilierii PNL vor depune, luni, o plângere şi la instanţa de contencios-administrativ, unde vor solicita anularea alegerii preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ, dar şi a viceprimarilor municipiului Piatra Neamţ. Aceştia susţin că a fost încălcată legea în momentul în care consilierii PSD, ALDE şi PMP au ieşit cu buletinele de vot deschise şi le-au împăturit în faţa liderilor partidelor, pentru a dovedi că au votat aşa cum li s-a cerut.

PSD, ALDE şi PMP au semnat un protocol privind crearea unei majorităţi în judeţul Neamţ.

Luni, în şedinţa de constituire a Consiliului Local Piatra Neamţ au fost aleşi ca viceprimari Luminiţa Vîrlan, de la PSD, şi Bogdan Gavrilescu, de la PMP. Preşedinte al Consiliului Judeţean a fost ales preşedintele PSD Neamţ, deputatul Ionel Arsene, iar ca vicepreşedinţi au fost aleşi Laurenţiu Dulamă, preşedinte al PMP Neamţ şi Ion Asaftei, co-preşedinte al ALDE Neamţ. La alegerea conducerii CJ, consilierii PNL au părăsit sala în timpul votului, nemulţumiţi că aleşii PSD, ALDE şi PMP ies cu buletinele de vot deschise şi le arată conducerii partidului.

La şedinţă au fost prezenţi şi prefectul Niculina Dobrilă şi secretarul judeţului, Daniela Soroceanu, care au lăsat şedinţa să se desfăşoare până la final. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel