Scandal între Guvern şi Parlament pe salarii şi pensii

Un nou scandal a izbucnit între Guvern și parlamentari. Lefurile funcţionarilor publici ar trebui să crească astfel încât să nu mai existe diferenţe de venituri între aceştia, indiferent unde lucrează spun parlamentarii. De cealaltă parte, Guvernul spune că impactul bugetar este uriaş şi că nu există bani pentru aşa ceva. În plus, Guvernul solicită oficial Camerei Deputaţilor să nu modifice nici controversata ordonanţă care vizează pensiile militarilor, informează România TV.

Parlamentarii dau drumul la noi măsuri de majorare a veniturilor românilor, în ciuda opoziţiei Guvernului. Comisia de muncă a votat un amendament prin care să se egalizeze salariile tuturor funcţionarilor publici. Modificarea va duce chiar şi la dublarea salariilor acestora în anumite cazuri.

Senatorul Liviu Pop susţine că s-a creat un decalaj enorm între ministere, guvern si primarii din tara. "Se impune prin modificarea din grila o uniformizare a acestor salarii".

Pe de altă parte, Ministerul de Finanţe spune că legea nu poate fi aplicată sub nicio formă , pentru că impactul bugetar este mult prea mare. Deputaţii PSD şi PNL s-ar certat la unison cu reprezentantul Guvernului.

Gheorghe Ialomiţianu consideră că majorarea se refera la nivelul autoritatilor publice locale si multe primarii au bani sa faca aceasta majorare si nu pot din cauza legii.

Neînţelegerile au continuat şi în privinţa pensiilor speciale ale militarilor. Controversata ordonanţă a tehnocraţilor, prin care s-a modificat felul în care se calculează pensiile, a fost modificată de Senat, aşa cum au cerut sindicatele. Deputaţii vor să păstreze schimbările făcute de colegii lor, însă tehnocraţii cer să se revină la vechea formă, cea adoptată de Guvern

În acest moment, cele două legi rămân blocate la comisia de specialitate din Camera Deputatilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel