Doctorii AVERTIZEAZĂ. Ce se întâmplă dacă mănânci asta

Adriana Nicolau / 28 dec 2017 / 13:25

Mesele tradiționale din România alcătuite din sarmale și cârnați sunt nelipsite, însă puțini știu cât e de periculos acest lucru.

Foarte puțini au habar despre cât de nocivă poate fi carnea tocată pentru organismul uman, informează stirilekanald.ro. Conform specialiștilor, consumul de carne tocată timp de 10 zile, chiar și în cantități mici, scade imunitatea corpului cu 21% la femei și 11% la bărbați.

Crește astfel considerabil riscul apariției bolilor infecțioase. Mai mult decât atât, carnea tocată prepară indigestie. Cele mai afectate sunt persoanele cu afecțiuni biliare, pancreatice sau gastrice.

De asemenea, diferitele mixuri de carne tocată pot deveni indigeste si periculoase, deoarece au o suprafaţă mare de contact cu aerul înconjurător, astfel încât grăsimile din compoziţie se peroxidează, fiind transformate în grăsimi nocive, rele. 

[citeste si]