SALARII POLIȚIȘTI. Lia Olguța Vasilescu: Haideți să-i explicăm domnului Coarnă

Luni, la TVR1, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a răspuns la o întrebare formulată de Dumitru Coarnă.

"Haideți să-i explicăm domnului Coarnă ceea ce știe foarte bine, și anume că anul trecut a fost un spor de 40 la sută care s-a acordat polițiștilor pentru activitatea pe care ar fi urmat să o desfășoare, dacă ar fi fost sunați. Deci ei stăteau la domiciliu, așteptau un telefon. Suna telefonul ca să îi cheme la munca operativă sau nu suna, ei luau acest spor. Dar, atenție, acest spor a fost acordat pentru o perioadă de câteva luni de zile printr-un amendament depus la o lege în Parlamentul României. El nu exista în Legea Salarizării. Deci să nu vorbim că au scăzut salariile polițiștilor, pentru că, de fapt, e vorba de acest spor de 40 la sută, în rest nu sunt scăderi la polițiști", a declarat ministrul Muncii, luni, 19 februarie, în emisiunea România9, moderată de Ionuț Cristache la TVR1.

Întrebarea lui Coarnă

Ulterior, în cadrul emisiunii, a fost prezentată o întrebare adresată ministrului Muncii de către Dumitru Coarnă, și anume: Când vor fi introduși polițiștii în Legea de Salarizare prevăzută în legea 153/2017?

"Legea va fi aplicată cu finalitate în anul 2022. Singurii care urcă pe grilă direct în anul 2022 sunt medicii și cu asistentele, din cauza faptului că avem un deficit uriaș de medici și de asistente. Și atunci am spus dacă nu vor crește salariile la nivel de UE vor pleca toți. Și atunci mai bine să facem un efort din partea statului ca ei să urce direct. Cum vor urca ceilalți bugetari, deci și polițiștii? Au avut o creștere de zece la sută în octombrie, plus alte majorăriri înainte. (...) De anul viitor, și ei, și toți ceilalți bugetari vor crește pe diferență, câte 25 la sută în fiecare an", a explicat Lia Olguța Vasilescu.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel