ROZALIA BIRO, nominalizarea UDMR pentru Ministerul Culturii. Probleme cu ANI

Retragerea lui Kelemen Hunor din Guvernul Ponta la 1 august a determinat UDMR să nominalizeze un nou candidat pentru funcțiile guvernamentale rămase vacante. Astfel, UDMR a decis nominalizarea senatorului de Bihor, ROZALIA BIRO.

Preşedintele CRU, senatorul UDMR ROZALIA BIRO, a declarat că va fi onorată să le accepte funcția de vicepremier și ministru al Culturii.

ROZALIA BIRO are 49 de ani, iar în 2012 a fost aleasă senator într-un colegiu din judeţul Bihor în care majoritatea populaţiei este de etnie maghiară, după ce în perioada 2004-2012 a fost viceprimar al municipiului Oradea. Din anul 2007 este preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, fiind aleasă atunci în locul avocatului Frunda Gyorgy, iar din 2013 este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR.

Citește și: ROZALIA BIRO, victima lui Daniel Buzdugan de la Radio Zu. Vezi farsa

ROZALIA BIRO este anchetată de DNA pentru abuz în funcţie, dosarul penal având la origine un raport al ANI din 2010 care a acuzat-o de conflict de interese, pentru că în 2006, pe când era viceprimar al municipiului Oradea, dar şi membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Partium, ce funcţionează pe lângă UDMR Bihor, a aprobat închirierea către această fundaţie a unui imobil din centrul oraşului.

ROZALIA BIRO a atacat în justiţie ANI şi a cerut anularea raportului, dar în 2012 a pierdut procesul, astfel că în prezent este cercetată într-un dosar încă nefinalizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel