Rovana Plumb, în locul ministrului care a demisionat după proteste

Rovana Plumb, ministrul Muncii în cabinetul Ponta, s-a întors în Executiv. Liderul organizației de femei din PSD va fi primul demnitar din echipa Ponta care intră în cabinetul Grindeanu.

Rovana Plumb va conduce ministerul pentru Mediul de Afaceri, părăsit de Florin Jianu, în urma protestelor la adresa OUG 13.

PSD a decis ca ministrul pentru Mediul de Afaceri să fie unul politic. Jianu nu era membru de partid și a plecat la două zile de la publicarea ordonanței de urgență.

El și-a anunțat demisia online. „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat", a scris Jianu pe pagina de Facebook.

Rovana Plumb a condus ministerul Mediului, în 2012, apoi a preluat protofoliul de la Muncă și Protecție socială, după alegerile din același an.

În 2015, după ce Victor Ponta a demisionat, a fost pentru o scută perioadă președinte interimar al PSD. La nici o lună, Liviu Dragnea primea 65 de voturi, în Comiteul Executiv Național, în timp ce Rovana Plumb doar 18. Dragnea își anunțase candidatura pentru interimatul la şefia partidului cu doar o zi înaintea şedinţei CExN.

În 2016, mai mulți membri ai echipei Ponta au cochetat cu ideea candidaturii pe listele PRU. Înainte de alegeri s-a ajuns la o înțelegere între cele două ”aripi” ale PSD, dar după votul din 11 decembrie niciun fost ministru nu s-a regăsit pe lista Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel