Românii, descendenți ai Legiunii a XIII-a iudaică? Vezi testele genetice

oameni-in-multime
oameni-in-multime

Există o ipoteză conform căreia soldații romani erau din Iudeea, informație din care rezultă că locuitorii României au și sânge evreiesc.

De-a lungul timpului, au apărut mai multe date contradictorii referitoare la originea românilor. Există și o ipoteză potrivit căreia oamenii ar fi descendeți ai Legiunii a XIII-a iudaică.

Site-ul 7est oferă o nouă perspectivă în legătură cu populațiile înrudite cu românii. Cercetătorii de la Universitatea Oxford a publicat o hartă interactivă care arată amestecul genetic al populațiilor în trecut.

Cu ajutorul unor mostre de ADN din întreaga lume, specialiștii au putut să facă o hartă foarte corectă care atestă legăturile genetice în perioada 886-1194 e.n.

În aceasta epocă, amestectul populaţiilor a fost influenţat şi de negoţul cu sclavi din Arabia, dar şi de comerţ, în special de Drumul Mătăsii, care lega Asia de Europa.

În perioada anterior menționată, românii erau amestecați cu lituanienii, finlandezii, bascii, grecii, sirienii, iordanienii, ciprioții, italienii și egiptenii, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel