Rezultate CSM București - reacția Primăriei Generale: ”Tertipuri”

Primăria Capitalei reacționează în cazul mediatizat al cauzelor rezultatelor slabe ale echipelor CSM București.

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, în legătură cu informațiile incorecte apărute în spațiul public și prin care se afirmă că Primăria Municipiului București "este responsabilă" de rezultatele echipelor CSM București, Primăria Capitalei și CSM București oficialitățile bucureștene fac următoarele precizări:

”În primul rând, asocierea numelui Primarului General, Gabriela Firea, cu rezultatul unui meci al echipei de handbal a CSM București este forțată, injustă și complet neavenită, persoanele care apelează la astfel de tertipuri urmărind doar calomnierea Primarului General, în detrimentul adevărului și al corectitudinii.

Afirmațiile de tipul "Gabriela Firea îngroapă CSM" sau "lasă vedetele CSM fără salarii" nu dovedesc altceva decât lipsa de documentare sau de bună credință a autorilor acestor articole, pentru că, în ultimii trei ani, CSM București a beneficiat de un buget alocat de Primăria Capitalei de aproximativ 38,5 milioane de euro (în anul 2016 - CSM București a avut un buget de peste 12 milioane euro, în anul 2017 - peste 13, 5 milioane euro iar în anul 2018 aprox. 13 milioane euro).

Mai mult decât atât, considerăm nedreaptă abordarea persoanelor care "desființează" o echipa de handbal campioană, care are un palmares impresionant. În acest caz, este important de subliniat faptul că rezultatul actual a fost influențat de o serie de factori punctuali, care nu reprezintă o tendința generală a performanțelor sportive ale echipei la care se face referire.

Concret:

CSM București, campioană României, echipa care i-a făcut atât de mândri pe români în ultimii ani, a fost lipsită de aportul celor mai bune jucătoare, o echipă întreagă, într-un moment crucial al acestui sezon, campaniile din campionat și Liga Campionilor fiind ratate din acest motiv. Cu toate acestea, CSM București a reușit să își treacă în palmares Cupa României, că o dovadă a valorii sale.

Fără cele mai bune jucătoare

Echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Municipal București nu s-a putut baza în acest sezon pe câteva dintre cele mai bune jucătoare, lipsa din teren a acestora reprezentând unul dintre principalele motive pentru prestația mai puțîn reușită a campioanei României.

Este cea mai gravă situație prin care CSM București trece în cei 12 ani de la înființare:

- Cristina Neagu, desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în 2018, pentru a patra oară, s-a accidentat grav la sfârșitul anului trecut, în timpul Campionatului European, unde participa cu naționala României. Revenirea să la meciurile echipei e așteptată odată cu viitorul sezon.

- Amanda Kurtović, una dintre cele mai bune jucătoare din lume, campioană europeană, mondială și olimpică, s-a accidentat grav în noiembrie 2018, înaintea Campionatului European de handbal din Franța, în timpul unui meci de pregătire cu naționala Norvegiei.

- Dragana Cvijić, unul dintre cei mai buni pivoți din handbalul mondial, lipsește și ea de mai multe săptămâni, tot din pricina unei accidentări. Absența Draganei Cvijić a fost dublată de accidentarea Oanei Manea, una dintre cele mai reprezentative jucătoare din istoria handbalului românesc al ultimilor ani, care evoluează pe același post.

- Considerată și ea drept una dintre cele mai bune jucătoare din lume, determinantă pentru jocul echipei, Andrea Lekić are, de asemenea, probleme medicale de mai multă vreme.

- Deși a evoluat în ultima etapă la Buzău, unde a fost cea mai bună jucătoare a echipei, Majda Mehmedović a avut și ea o perioadă de absență, lipsind de la meciuri importante. Majda a suferit o operație de apendicită.

- Tot pe lista celor care au absentat din motive medicale o lungă perioadă de timp în acest sezon, poate fi trecută și Sabina Jacobsen, apărătoare de bază la CSM București.

12,7 milioane lei pentru plata contractelor sportivilor


În ceea ce privește salariile jucătoarelor, despre care se afirmă că nu ar fi fost plătite "de 4 luni", pentru corectă informare a opiniei publice va aducem la cunoștință că:

În primele patru luni ale anului 2019, Primăria Capitalei a finanțat CSM cu suma de 12,7 milioane de lei, din care, doar pentru plata contractelor sportivilor de la toate secțiile existente, s-a alocat suma de 10,2 milioane de lei.

Menționăm faptul că, în prezent, mai sunt de plătit contractele de activitate sportivă pentru lunile martie și aprilie, cu mențiunea că plățile pentru drepturile derivate din contracte aferente lunii aprilie se vor face până la sfârșitul lunii mai.

Subliniem, de asemenea, că CSM, la fel că toate instituțiile subordonate PMB, este finanțat în limita încasărilor realizate în principal din cotele defalcate din impozitul pe venitul global, care sunt repartizate în fiecare luna de către Ministerul Finanțelor, Primăriei Municipiului București.

Având în vede că în primele luni ale anului 2019 nivelul acestor cote a fost mai redus decât ce se previzionase inițial la nivel central, sumele primite de Primăria Capitalei de la bugetul de stat au fost mai mici, ceea ce a influențat finanțarea clubului sportiv.” este comunicatul de presă al primăriei.

Citește și:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel