Restricții în Buzău. A crescut rata de infectare. Măsurile se aplică pentru 14 zile

S-a ajuns la 14 localități carantinate în jurul Capitalei
S-a ajuns la 14 localități carantinate în jurul Capitalei

Restricții în Buzău după ce rata de infectare a ajuns la 2,20 la mia de locuitori.

Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole şi jocurile de noroc pot funcționa în orașul Buzău, începând de joi, în limita a 30% din capacitatea spaţiului, după ce rata de infectare cu Covid a ajuns la 2,20 la mia de locuitori, scrie Mediafax. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de miercuri, o decizie privind validarea ratei de incidență din ultimele două săptămâni la nivelul localităților Buzău, Colți, Măgura și Padina.

Restricții în vigoare 

Începând de joi, în municipiul Buzău, unde rata de incidență a ajuns la 2,20 la mia de locuitori, se vor aplica măsurile stării de alertă.

Astfel, organizarea şi desfăşurarea activităţii în instituţiile de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Activitate limitată 

Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare pot funcționa fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului între orele 6:00 – 23:00.

Totodată, sălile de jocuri de noroc nu pot depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Tot de joi, în municipiul Buzău este permisă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Măsurile se aplică pentru 14 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel