REGULA U21, suspendată. Anunțul lui Burleanu

Regula celor doi fotbaliști U21 în prima echipă de joc a formațiilor de Liga 1 va fi suspendată odată cu Jocurile Olimpice.

Răzvan Burleanu anunță că reglementarea va dispărea la începutului sezonului viitor, dar suspendarea regulii nu va fi definitivă, aplicându-se doar pe durata participării României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vom suspenda regula celor doi fotbaliști U21 în perioada desfășurării Jocurilor Olimpice, înainte, în timpul competiției și în etapele de după, pentru a ne asigura că ne vom putea baza pe ei la Tokyo. Totuși, noi nu putem forța cluburile să lase jucătorii la Jocurile Olimpice, nefiind un eveniment pe lista calendarului FIFA. Prezența la Jocurile Olimpice îi va ajuta atât pe jucători, cât și pe cluburi, pentru că va crește cota fotbaliștilor în cazul unui eventual transfer. Prezența la EURO U21 a crescut foarte mult cota jucătorilor noștri, au fost multe oferte pentru jucătorii care au evoluat pentru România în vara anului 2019, în Italia, dar cerințele cluburilor au fost cele care au fost", a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, la DigiSport.

Naționala României a ajuns în semifinalele Campionatului European U21, disputat în Italia în vara anului 2019, performanță pe baza căreia a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Regula celor doi fotbaliști U21 din Liga 1 este din ce în ce mai contestată de antrenori sau jucători, celmai puternic exemplu a fost oferit de Dan Petrescu, care l-a înlocuit pe tânărul mijlocaș Răzvan Fică după 28 de secunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel