Regeneron vs. Remdesivir, CHEIA în războiul COVID. Gheorghiță: "ASTA e marea DIFERENȚĂ. Viitorul în terapia infecției"

Foto: Spitalul Militar Central / scumc.ro
Foto: Spitalul Militar Central / scumc.ro

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre noul medicament care ar putea avea succes în lupta cu COVID-19. 

"Cred că această abordare cu anticorpi monoclonali și acești doi anticorpi de la compania Regeneron va reprezenta, cu siguranță, viitorul în terapia infecției cu SARS-CoV-2 din mai multe puncte de vedere. Și anume, faptul că acești anticorpi se administrează în etapa precoce a infecției, de altfel, primul studiu pe cei 275 de pacienți s-a făcut la pacienți care nici măcar nu erau internați, pacienți care erau internați în regim ambulatoriu și care a dovedit cât se poate de clar că se reduce încărcătura virală a pacientului, amelioreaza foarte mult simptomatologia și scade riscul de formă severă. 

Ceea ce se întâmplă pe de altă parte cu Remdesivirul, medicament care blochează multiplicarea virusului, deci inhibă multiplicarea virală, dar care se administrează mult prea târziu în evoluția bolii, când pacientul are afectare pulmonară severă și când mulți pacienți nu mai au testul pozitiv. Probabil că dacă am aplica Remdesivirul mai repede, beneficiile ar fi mult mai mari. 

Asta e marea diferență, că acești anticorpi monoclonali blochează intrarea virusului în celulă. Se lipește de acele proteine de suprafață ale virusului și atunci virusul, ne mai intrând în celula țintă, scade încărcătura virală", a declarat Valeriu Gheorghiță, în direct la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel